Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding via Bryo ScaleUp

  • 09/03/2021

Na succesvolle pilooprojecten biedt Voka het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen. Met Bryo ScaleUp krijgen beloftevolle en reeds groeiende starters coaching en begeleiding van andere ondernemers. Het begeleidingsprogramma werkt via blended learning en duurt een jaar. “De weg uit de crisis loopt ook via startende en ambitieuze bedrijven. Daarom zet Voka hier volop op in”, vertelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Via Bryo ScaleUp werden in de afgelopen jaren 200 ondernemingen begeleid. Voka heeft het begeleidingstraject grondig vernieuwd en biedt de begeleiding nu aan in heel Vlaanderen. “Het is onze bedoeling dubbel zoveel scale-ups te helpen met het realiseren van hun groeiambities. We willen zo snel als mogelijk weer aanknopen met groei. Voka is ervan overtuigd dat jonge bedrijven een voorbeeldrol kunnen spelen in de relance van onze economie”, aldus Hans Maertens.

Ik wou dat ik Bryo eerder had leren kennen. Ik heb veel aan de begeleiding van andere ondernemers. Het netwerk dat ik er opbouw, is nu al van waarde gebleken. In de zoektocht naar kapitaal voor mijn onderneming heeft Voka me de juiste wegen getoond.

Philip Verhelst, Mora Mora

Het programma richt zich op reeds gestarte ondernemingen met een omzet van 100.000 euro en verdere groeiambities. De inschrijvingen voor Bryo ScaleUp lopen nog heel de maand maart. Het begeleidingsprogramma start in de maand mei en loopt 12 maanden. Elke scale-up met interesse voor dit programma kan zich online kandidaat stellen via www.voka.be/bryoscaleup

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel. Deelnemers aan het programma stappen in een vertrouwensgroep met andere ondernemers en krijgen individuele begeleiding  door een coach en een panel van experten.

Voka past voor dit programma het innovatieve blended learning-principe toe. Bovenop de fysieke begeleidingssessies komt er een digitaal aanbod om zo het beste te halen uit de mix van offline en online. Er komen inspiratiesessies met ondernemers uit het buitenland. Zo kunnen deelnemers inzichten krijgen van topondernemers wereldwijd, die niet altijd makkelijk naar België te halen zijn. Bovendien kunnen deelnemers de online sessies ook nadien nog bekijken. Zo hoeven ze niets van het programma te missen als ze door hun agenda een bepaalde sessie niet live kunnen volgen.

“Ambitieuze start-ups en scale-ups hebben we meer dan ooit nodig om ons uit de crisis te innoveren. Met de Vlaamse regering steunen we hen dan ook maximaal. Met het ‘contract ondernemerschap’ bijvoorbeeld investeren we de komende vier jaar 90 miljoen euro in ondernemerschap. 10 miljoen euro daarvan gaat naar start-ups & scale-ups. Opleiding en begeleiding is nodig om jonge bedrijven klaar te stomen voor de volgende stap. Bryo past volledig binnen ons Vlaamse relancebeleid waarin we gaan voor meer internationalisering, innovatiekracht, digitalisering en ondernemerschap” vertelt Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Innovatie.
 
Een initiatief in partnerschap met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen.
Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met Voka. Bryo maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Contactpersonen

Guido Frederiks

Adviseur startersfinanciering & snelle groei

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering