Skip to main content
  • Nieuws
  • Belgische gezondheidszorg bij best in Europa

Belgische gezondheidszorg bij best in Europa

  • 26/02/2019

De Belgische gezondheidszorg is de op vier na beste van Europa. Dat blijkt uit een rapport van Health Consumer Powerhouse, een denktank die sinds 2005 alle Europese zorgstelsels met elkaar vergelijkt.Het Laatste Nieuws, dat het rapport kon inzien, merkt dat ons land vooral erg goed scoort op het vlak van toegankelijkheid: op dat vlak bekleedt ons land de tweede plaats. Patiënten worden hier dus vlot geholpen. Op het vlak van medicatiegebruik doet ons land het minder goed: Belgen slikken te veel pillen, concludeert het rapport.
 

‘Genereuze gezondheidszorg’
Ons land stijgt in vergelijking met 2017 drie plaatsen in de ranking en sluit zo opnieuw aan bij de kopgroep. ‘Dit is in de eerste plaats goed nieuws voor alle Belgen. We genieten duidelijk van een zeer kwalitatieve en genereuze gezondheidszorg’, reageert minister Maggie De Block (Open VLD).
‘Voor mij is het ook een bevestiging dat we de afgelopen jaren de juiste keuzes hebben gemaakt. Anderzijds ben ik niet blind voor de werkpunten, want die zijn er ook en we zullen ze ter harte nemen. We kunnen én moeten nog beter doen.’
De ranglijst wordt aangevoerd door Zwitserland, gevolgd door Nederland, Noorwegen en Denemarken.

IMU - vzw - OBD
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez