Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Beleidsplan ruimte Oost-Vlaanderen definitief naar de prullenmand

Beleidsplan ruimte Oost-Vlaanderen definitief naar de prullenmand

  • 20/07/2023

Tot en met 19 juli 2023 hadden burgers, ondernemingen en lokale besturen de mogelijkheid om een reactie te geven op het provinciaal ontwerp beleidsplan “Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050”. De massale reacties en de teneur van de gekregen reacties is voor de deputatie duidelijk genoeg om het beleidsplan naar de prullenmand te verwijzen. Gezien het gebrek aan draagvlak voor dit plan, heeft de deputatie beslist om de intrekking voor te leggen aan de provincieraad op 6 september

Als we in de toekomst voor iedereen kwalitatieve ruimte willen om te wonen, te werken en te leven, moeten we daar nu al over nadenken. Duurzaam en doordacht omgaan met de beschikbare ruimte is noodzakelijk voor de toekomstige generaties en voor het klimaat. Vanuit dit nobel principe was de provincie Oost-Vlaanderen een denkoefening gestart met als resultaat het beleidsplan “Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050”. 

Pas als men in de details dook, kwamen de echte gevaren naar boven. Het plan hing als een zwaard van Damocles boven onze economische toekomst. In totaal werden maar liefst honderden bedrijven gestopt in hun groei, of zouden ze met de grond gelijk gemaakt worden. 

Voka Oost-Vlaanderen trok hard van leer tegen deze plannen en bood de nodige ondersteuning aan de getroffen ondernemingen. Met resultaat, want het provinciebestuur heeft onder druk van de massale bezwaarschriften beslist om het plan definitief in te trekken. Er komt deze legislatuur zeker geen nieuw ruimtelijk plan. 

 

 

 

Heb je nog vragen?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersonen

Katrien Moens

Financieel en Operationeel Directeur - Duurzaam Ondernemen

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Groeitrajecten

Belangenbehartiging

Voka verdedigt jouw belangen op alle beleidsniveaus. Via analyses, opinies en positieve samenwerkingen werken we elke dag aan een gunstiger bedrijfsklimaat.

Lees meer