Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Beleef de industrie van de toekomst op Let’s Get Digital

Beleef de industrie van de toekomst op Let’s Get Digital

  • 13/09/2019

Let’s get digital! Met die slagzin zetten 18 werkgeversorganisaties en sectorfederaties waaronder Voka, in samenwerking met radiozender MNM, imec, de Universiteit Antwerpen en de stad Antwerpen, de mogelijkheden van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in de kijker. Het gelijknamige gratis technologiefestival, dat zaterdag 21 september plaatsvindt in en rond het MAS in Antwerpen, daagt ook u uit om mee na te denken over de toekomst.

 

Samen met uw familie kan u een parcours verspreid over zeven verdiepingen van deze Antwerpse landmark verkennen en zo achterhalen hoe uw toekomst er zou kunnen uitzien. Na deze ontdekkingstocht krijgt u een identikit met handige doorverwijzingen naar opleidingen en jobs.
In de schaduw van het MAS kan u ook uitblazen in een chillzone of de jobshop consulteren.

Bovendien maakt u ook kans op een VR headset Oculus Quest 128GB, bij deelname aan onze fotowedstrijd:

1)            Like onze Instagram-pagina jobsindeindustrie
2)            Post een foto van uzelf van op Let's Get Digital met de droomjob die u later graag zou uitoefenen en met de hashtag #ikindeindustrie
3)            De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotshow van Let’s Get Digital

Deelnemen kan tot 21 september 17u.

Tien goede redenen waarom u Let’s Get Digital niet mag missen!

1. U bent op zoek naar een job in tech?

Let’s Get Digital is the place to be als u op zoek bent naar de job van uw dromen. Op de eerste verdieping van het MAS spijkert u uw kennis over de arbeidsmarkt van de toekomst bij.  Voor het museum vindt u het Basecamp waar u kan langskomen in de jobshop van de Vlaamse Ondernemers, of een ritje boeken met een CEO van een Vlaams bedrijf in een BMW i3 om face to face uw toekomstplannen te bespreken.

2. U bent nog aan het twijfelen over uw studiekeuze?

U hoeft niet meteen aan de slag te gaan in de technische sector om geïnspireerd te worden tijdens Let’s Get Digital. Universiteit Antwerpen voorziet u in haar container in het Basecamp van alle informatie die u nodig hebt om de studierichting van uw dromen te vinden.

3. U bent gepassioneerd door technologie & muziek en hebt zin in experiment?

Streaming killed the radio star? Wij denken van niet! Bent u bezig met muziek en zou u graag ’s jammen met de nieuwste gear? Kom dan naar het repetitiekot van ROLAND in het Basecamp en reserveer een uurtje repetitietijd. Aan het einde van dit uur kan u uw sessie vastleggen en streamen. Local heroes gaan naar huis met een leuke clip. En wie weet wordt u wel de nieuwe Rising Star van MNM.

4. U wil op minder dan 2u tijd helemaal mee zijn met de heetste technologie van vandaag?

Het MAS wordt tijdens Let’s get digital tot de nok gevuld met de meest baanbrekende toepassingen van technologie die u vandaag en morgen kan bedenken. U vindt er demo’s van de nieuwste snufjes, VR-experiences, autonome robots, inspiratiesessies & interactieve workshops.

5. U maakt zich zorgen over uw data & privacy?

Tim Verheyden deed vorig jaar heel wat cyberstof opwaaien met zijn messcherpe reportages over Facebook & Google. Tijdens Let’s Get Digital gaat hij dieper in op de gevaren van social media. Aan de hand van fragmenten uit de documentaires en vragen uit het publiek gidst Tim u door een digitale jungle vol gepixelde addertjes onder het gras en deep fake slangenkuilen. Ook op de expeditie op de zesde verdieping in het MAS wordt u wegwijs gemaakt in de gevaren van onze digitale wereld.

6. U wil weten of robots al in staat zijn om de wereld over te nemen?

Robots? Cobots? What’s in a name. In het Basecamp voor het museum krijgt u een demo van enkele state-of-the-art cobots te zien. Cobots werken niet voor of tegen maar met de mens om van de wereld een beter plek te maken. U kan zich in de booth laten masseren door een cobot!

7. U vraagt zich af of we nog gaan moeten werken voor ons geld?

Tijdens Let’s get digital kan u niet alleen uw droomjob vinden maar ook bijleren over de toekomst van werk (en geld!). We worden om de oren geslagen met buzzwords als cryptocurrencies, basisinkomen & automatisatie, maar wat gaat dit precies betekenen voor u en hoe kan u zich op deze shift voorbereiden? U ontdekt het allemaal op de tweede verdieping van het MAS op de expeditie!

8. U wil weten hoe technologie u gezonder kan doen leven?

Sport, lifestyle, voeding… Technologie beïnvloedt alle aspecten van ons leven. Tijdens de expeditie in het MAS krijgt u alle nieuwe snufjes die seks, voeding en sport voor eens en voor altijd zullen veranderen. Hoe wordt kweekvlees geproduceerd? Hoe komt u tot rust in een wereld die sneller en sneller doordraait? U vindt uw antwoorden op Let’s Get Digital.

9. U wil de games van de toekomst hier en nu beleven?

Een tijd geleden stak de eerste wereldkampioen Fortnite een beker in de lucht. E-sports zijn hot, en dat merkt u ook tijdens Let’s Get Digital. Test de hololens uit en VR games en ontdek voor eens en voor altijd wat nu het verschil is tussen AR & VR.

10. U wil weten hoe technologie mee kan helpen bouwen aan een duurzame toekomst waarin Antwerpen boven de zeespiegel blijft?

Het thema duurzaamheid is aanwezig doorheen de hele Expeditie in het MAS. Wat maakt van uw outfit een duurzame outfit? Gaat kweekvlees de enorm belastende veeteelt vervangen? Hoe gaat reizen in de toekomst evolueren zodat we allemaal onze voetafdruk kleiner maken? Dompel uzelf onder in 8 verdiepingen innovatie en werk mee van een groenere wereld.

 

let's get digital

Contactpersoon

Nadia Werkers

Operationeel directeur

AW_Welt_6stappenplan