Skip to main content
  • Nieuws
  • Belastingportaal bedrijven van provincie Antwerpen online

Belastingportaal bedrijven van provincie Antwerpen online

  • 23/10/2017

Als eerste provincie in Vlaanderen verstuurt de provincie Antwerpen alle belastingdocumenten voor bedrijven (aangifteformulier, aanslagbiljet, …) digitaal. Het enige wat een ondernemer moet doen om zijn belastingdocumenten vanaf 2018 digitaal aan te krijgen, is zich voor 31 december 2017 aanmelden en registreren op het online belastingportaal.

belastingprovincie
Met deze investering draagt de provincie Antwerpen niet alleen haar steentje bij tot een efficiëntere samenleving en dienstverlening, maar bespaart ze ook op papier, postzegels en personeel.

“Deze onlinedienstverlening is een must voor iedere onderneming. Alles dient sneller en efficiënter te gaan”, stelt gedeputeerde voor Financiën Ludwig Caluwé.

Vanaf nu kan iedere onderneming zich registreren op het online belastingportaal provincie Antwerpen, om vanaf 2018 alle belastingdocumenten te krijgen via e-mail, Zoomit of Doccle. Via deze site kan je je als wettelijk vertegenwoordiger van je onderneming aanmelden via eID en (draadloze) kaartlezer of via token, om je onderneming vervolgens te registreren. Vooraleer je kan aanmelden en registreren, dien je wel eenmalig als wettelijk vertegenwoordiger van een onderneming je digitale sleutels (eID en kaartlezer, beveiligingscode - token, beveiligingscode – sms,…) te activeren.

Dat kan via de website https://csam.be/nl/egov-profiel.html. Wie zijn digitale sleutels al in het kader van een andere belastingtoepassing (o.a. belastingaangifte tax-on-web, SZ, …) heeft geactiveerd, hoeft dit niet meer te doen.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

IMU - vzw - Salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Altez
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Remant
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
IMU - VZW - multibureau
AW_Digitalisering