Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Belangrijke rol weggelegd voor regionale luchthavens

Belangrijke rol weggelegd voor regionale luchthavens

  • 05/10/2022

Regionale luchthavens zijn niet alleen een troef voor passagiers, ze zorgen ook voor economische ontwikkeling en tewerkstelling. Zeker nu andere luchthavens kampen met personeels- en/of capaciteitstekort, kunnen de regionale luchthavens een belangrijke rol spelen. Ook de toenemende vraag naar luchtvrachtvervoer, een gerenommeerd luchtvaartopleidingscentrum en opties voor helikopters en drones, dragen bij aan de bloei en groei. 

De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge kan terugblikken op een positieve zomervakantie: zowat 95.000 passagiers reisden via de regionale luchthaven, een stijging van 34% tegenover vorig jaar! Dankzij de vlotte bereikbaarheid, de korte wandelafstanden en de snelle check-in, kunnen reizigers rekenen op een comfortabel vertrek. Zeker nu andere luchthavens kampen met personeels- en/of capaciteitstekort, is er een belangrijke rol weggelegd voor onze regionale luchthavens.

Naast het aantrekkelijke passagiersvervoer, bloeit en groeit de luchthaven van Oostende-Brugge door:

  • De groeiende vraag naar luchtvrachtvervoer (aircargo)
  • Het succes van de gloednieuwe businessterminal voor privéjets en ‘general aviation’
  • Mogelijkheden voor helikopters en drones
  • Een gerenommeerd luchtvaartopleidingscentrum
  • Hoogwaardige onderhoudsfaciliteiten

"Onze regionale luchthavens zorgen voor economische ontwikkeling en tewerkstelling en zijn beide logistieke en toeristische toegangspoorten. We moeten ze dus uitbouwen tot 'frontrunners' op het vlak van innovatie, vergroening en verduurzaming van de luchtvaartsector. We roepen de Vlaamse overheid op daarmee rekening te houden bij het opstellen van de Vlaamse toekomstvisie op de regionale luchthavens, zodat ze alle kansen krijgen om die ambities waar te maken", aldus Bert Mons.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag