Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Bekende modelabels bundelen krachten in Plato Fashion

Bekende modelabels bundelen krachten in Plato Fashion

  • 05/12/2022

Plato Fashion; onder die naam lanceert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland het eerste kmo-groeitraject dat specifiek op de modesector is gericht. Een heel jaar komen 16 fashion-ondernemers met ambitie maandelijks samen om hun ervaring te delen en intensief aan hun business en groei te werken. Onder de deelnemers aan de kick-off vandaag heel wat ronkende namen onder wie Élodie Ouédraogo van sportmerk Unrun42|54, Michiel Somers van Castart en Eline De Munck van Odette Lunettes.

Plato is al meer dan dertig jaar een beproefd concept van Voka, waarin kmo’s onder leiding van experts kennis en ervaring uitwisselen. ‘Intussen hebben we in Antwerpen-Waasland al vierduizend Plato-deelnemers begeleid. Maar anders dan bij klassieke kmo’s, die vaak focussen op een specifieke behoefte, staat of valt in mode alles met marketing en het bouwen van een merkimago’, zegt Plato-coördinator Jolein Van Eyck van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Dat het netwerk in Antwerpen zou landen, in het hart van de Belgische mode, lag voor de hand. Maar er was ook echt nood aan een specifiek traject voor mode-ondernemers benadrukt Sven De Vocht, directeur Dienstverlening bij de Kamer Antwerpen-Waasland. ‘Ondernemen in de modesector is bijzonder risicovol omdat er veel voorfinanciering nodig is en je pas maanden later de eerste euro omzet realiseert. Daarnaast blijft internationaliseren lastig en is de sector hypergevoelig voor nieuwe trends zoals NFT’s, de metaverse, influencers.’

Plato Fashion

Om die uitdagingen het hoofd te bieden, stappen de Plato-deelnemers één keer per maand uit hun zakelijke routine om van elkaar en van experts te leren. Jolein Van Eyck: ‘Geen grote theorieën of wollige presentaties, wel open gesprekken en concrete tips en tricks van vooraanstaande fashion-leiders en experts. Het groeitraject snijdt thema’s aan zoals supplychainplanning, e-commerce, de metaverse, etc…’

Elke sessie wordt gemodereerd door een team van ervaren Plato-meters en -peters. Voor Plato Fashion zijn dat modejournaliste Veerle Windels, Raf Maes van modelabel Komono en Bart Govaerts die acht jaar aan het hoofd stond van Edi-Tex.

Bekijk hier alle foto's

Bekijk hier alle foto's

Contactpersoon

Jolein Van Eyck

adviseur starters en lerende netwerken fashion

Ontdek al onze Plato-trajecten

Plato-trajecten

Ook interesse om deel te nemen aan Plato Fashion?

Laat het ons weten!

Mail onze Plato-coördinator Jolein
Banner belgian coast hotels maart
AW_Welt_6stappenplan