Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Befimmo gaat voor duurzaam BX Nord

  • 15/03/2024

De vastgoedgroep Befimmo trekt de kar van de makeover van het noorden van Brussel naar een gemengde, groene en duurzame wijk. Zo maakte CEO Jean-Philip Vroninks duidelijk bij een bezoek van de Vastgoedclub van Voka Metropolitan in de wijk. Na het gebouwencomplex Quatuor wordt het ZIN-project het nieuwe vlaggenschip van Befimmo in BX Nord (vroeger de Noordwijk).

De groep Befimmo is actief als investeerder, operator en ontwikkelaar. Befimmo speelt de jongste jaren ten volle in op de nieuwe trends in (kantoor)vastgoed. Er is de vraag naar meer duurzaam bouwen, de trend om kantoorwijken meer gemengd te maken met diverse functies, en de vraag naar nieuwe kantoorinrichtingen die het voor personeel aantrekkelijk maakt naar kantoor te komen.

Zo heeft Befimmo zijn activiteiten verruimd naar coworking (Silversquare), en naar projecten waar ruimte voor werken, meetings en events wordt gedeeld (Parks). Ook trekt Befimmo met zijn nieuwe projecten volop de kaart van duurzaam bouwen, en lag het mee aan de basis van een hernieuwde visie op BX Nord, waar Befimmo een aantal gebouwen heeft.

De Vastgoedclub bracht een bezoek aan Quatuor, één van de recente projecten van Befimmo op de kop van BX
Nord. Het gebouwencomplex telt 50 verdiepingen verdeeld over 4 torens, voor een totale oppervlakte van een 62.000 m², met ruimte voor coworking, restaurant en handel. “Het project loopt voorop inzake duurzaamheid met een hoge Breams-score”, beklemtoont Vroninks. “En het gaf BX Nord een nieuwe look.”

Met het project ZIN – de omvorming van 2 WTC-torens – gaat Befimmo voluit voor de vernieuwde aanpak. Het gebouw zal naast kantoren van de Vlaamse administratie, ook appartementen, een hotel, winkels en tal van ontmoetingsruimtes bevatten. “Het is het eerste gebouw in de Benelux dat zo ver is gegaan in de recyclage van materialen, voor
95 procent”, beklemtoont Vroninks. “Daar zit hem de belangrijkste winst inzake duurzaamheid in, veel meer dan in duurzaam energiegebruik. Al zetten we daar natuurlijk ook op in met zonnepanelen, geothermie en wamtepompen”, aldus nog de CEO.

Contactpersoon

Artikel uit publicatie