Skip to main content

In beeld: Safety first op B2BnB

  • 09/09/2016

Het jaarlijks netwerkmoment voor Brugse bedrijven stond dit jaar in het teken van 'Safety first'. 

SF

6 bedrijven en instellingen uit de regio Brugge lichtten aan de hand van een pecha kucha toe hoe zij bijdragen tot meer veiligheid.

Arne Dormaels van INNOS, het Innovation Center for Security, mocht de spits afbijten. INNOS brengt de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen samen rond veiligheid en beveiliging.

SF

Vervolgens bracht Hans Desmyttere van POV, het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten, de veiligheidsopleidingen voor politie, brandweer, ambulanciers en redders aan zee in kaart. De voordelen van de gloednieuwe oefeninfrastructuur in Zedelgem zette hij daarbij uitgebreid in de verf.

Uw huis en uw wagen zijn verzekerd, maar denkt u er ook aan om uzelf te beschermen? Dat vroeg Frederic Van Quickenborne van Amicimi zich af. Met de Amicimi-alarmknop, die via uw smartphone in verbinding staat met een alarmcentrale: snel, onopvallend, informatief én met geluidsopname als bewijs.

SF

Safety is not an option. Daar is  Filip Verhaeghe van (UN)MANNED van overtuigd. Zijn bedrijf maakt veiligheidssoftware voor bemande en onbemande vliegtuigen.

SF

Ook online is veiligheid cruciaal. Steeds meer mensen en bedrijven worden het slachtoffer van cybercriminaliteit. Professor Kurt Callewaert ontkrachtte enkele hardnekkige mythes én gaf de aanwezigen tips mee om zich tegen hackers te wapenen.

Als laatste spreker van de avond stelde Anthony Theys, Heleblitz voor. Dit familiebedrijf uit Damme beschermt personen en structuren tegen de gevolgen van een blikseminslag. Wetende dat er in onze provincie alleen al jaarlijks meer dan 4.000 bliksemontladingen zijn, zeker geen overbodige luxe!

Meer info:
www.innos-center.be
www.campuspov.be
www.amicimi.com
www.unmanned.aero
www.cybersecuritycoalition.be
www.heleblitz.be

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van de avond: