Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bedrijven werken mee aan de toekomst van Brussel

Bedrijven werken mee aan de toekomst van Brussel

  • 27/05/2019

De verkiezingsuitslag geeft aan dat Brusselaars meer aandacht willen voor een leefbare stad, met minder sociale uitsluiting. Het zijn terechte bekommernissen. “Wij hopen dat de nieuwe beleidsverantwoordelijken de ondernemingen zien als deel van de oplossing van de stedelijke uitdagingen. Je kan geen ecologisch en sociaal paradijs bouwen op een economisch kerkhof”, aldus Jan Van Doren, directeur van Voka Metropolitan. “We verwachten dat de nieuwe Brusselse en Vlaams regeringsploeg de handen in elkaar slaan om samen de uitdagingen aan te gaan in het grootstedelijke gebied dat hen verbindt, op vlak van mobiliteit, ruimtelijke planning, arbeidsmarkt, stedelijke aantrekkingskracht.”

Geef ondernemingen in de Brusselse metropool de ruimte om zich duurzaam te ontwikkelen. Zorg dat Brussel bereikbaar blijft voor wie er werkt en onderneemt, en biedt pendelaars volwaardige alternatieven voor de autopendel om de stad leefbaarder te maken. Zorg dat de hoofdstedelijke metropool zijn internationale uitstraling versterkt, onder meer via een rechtszeker kader voor de ontwikkeling van de luchthaven. Zo kunnen we 50.000 Brusselaars bijkomend aan de slag te krijgen, het beste wapen tegen armoede en sociale uitsluiting. Help ondernemingen ook te investeren in een duurzame economie en het potentieel te ontwikkelen van de Brusselse metropool heeft inzake circulaire economie, woningrenovatie, de digitale stad.

De uitdagingen voor de stedelijke metropool overstijgen de politieke grenzen. Meer dan ooit zijn de Vlaamse en Brusselse regering aangewezen om samen te werken aan oplossingen. Een verschillende politieke samenstelling mag dit niet in de weg staan. De objectieve noden op het terrein lopen vaak samen: vlotte mobiliteit, een oordeelkundig gebruik van schaarse ruimte, de ontwikkeling en mobiliteit van talent, een aantrekkelijke woon-  en werkomgeving.

Contactpersoon