Skip to main content
  • Nieuws
  • Bedrijven- en dienstenzone Lobeek uit de startblokken

Bedrijven- en dienstenzone Lobeek uit de startblokken

  • 21/03/2018

Langs de N382 in Wielsbeke ontwikkelt de West-Vlaamse Intercommunale (WVI), in samenwerking met de gemeente, 8 hectare extra ruimte om te ondernemen. Voka Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is verheugd met dit initiatief want de vraag uit de regio om extra bedrijventerreinen was groot.

Ten zuiden van de kern van Wielsbeke ontwikkelt WVI de bedrijven-en dienstenzone Lobeek. Het betreft een hoogwaardig bedrijventerrein, waar veel aandacht besteed wordt aan een kwalitatieve openbare ruimte. De percelen zijn maximum 3000 m² groot met als troef de zichtlocaties langs de Expresweg (N382) voor de uitbouw van commerciële activiteiten. Er wordt vooral gemikt op kantoren, diensten en op handel gerichte kleinschalige bedrijvigheid.

Open en groen karakter

De nieuwe bedrijven- en dienstenzone zal een geleidelijke overgang vormen tussen de zone voor grootschalige bedrijven ten zuiden van de N382 en de woonkern van Wielsbeke. Door die nabijheid van de woonkern, krijgt het terrein een open en groen karakter. In combinatie met een kwalitatieve architectuur van de bedrijfsgebouwen, zal er zo een aangename werkomgeving ontstaan, die een aantrekkelijke toegangspoort tot de gemeente Wielsbeke vormt. Op het terrein is er ook ruimte voor ondersteunende faciliteiten en voorzieningen voor bedrijven en werknemers zoals bijvoorbeeld gemeenschappelijke vergaderaccommodaties, horeca, kinderopvang, enzovoort.

Contactpersoon

Bart Vansevenant

Manager Belangenbehartiging - Kennis & Advies

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag