Skip to main content
Map

#bedrijftegencorona: HeW Pharma

  • 27/04/2020

‘Hard doorgewerkt om voorraad handgels op te bouwen’

Met een eigen lijn van verzorgings- en cosmeticaproducten onder de naam Tinge, is HeW Pharma uit Merksem al langer leverancier van onder meer apotheken. Maar sinds de corona-uitbraak levert het bedrijf zijn klanten vooral massaal zelf geproduceerde ontsmettende handgels op basis van alcohol uit.

 

Onder zowel private label als eigen etiket via apotheken én door rechtstreekse afname door bedrijven vinden de handhygiëneproducten van HeW Pharma sinds midden maart vlotjes de weg naar de eindgebruikers.  ‘Toen Covid-19 uitbrak en de grote nood aan ontsmettingsalcohol en handgels duidelijk werd, hebben we onze productie daarop meteen afgestemd’, vertelt Ann Denert, die samen met haar man Gunther Rombouts het Merksemse farmabedrijf runt. Naast een lijn met verzorgingsproducten onder de naam Tinge, bevoorraadt HeW Pharma ook apotheken met gepurifieerd water voor magistrale bereidingen. Zusteronderneming HeW Automation is met zijn 15-tal personeelsleden daarnaast ook al zo’n 20 jaar actief in industriële automatisatie in de farmawereld.

'We hebben niet alleen een eigen team voor onderzoek en ontwikkeling en twee apothekers in dienst, maar beschikken ook over ketels en een afvulinstallatie. Zo konden we in een mum van tijd inspelen op de vraag naar ontsmettingsalcohol en handgels van onder andere apotheken. We produceren handgels in flacons van 100 ml en bussen van 5 liter. Binnen enkele dagen komen er ook flacons van 200 ml bij.'

Ann Denert

‘We hebben niet alleen een eigen team voor onderzoek en ontwikkeling en twee apothekers in dienst, maar beschikken ook over ketels en een afvulinstallatie. Zo konden we in een mum van tijd inspelen op de vraag naar ontsmettingsalcohol en handgels van onder andere apotheken. We produceren handgels in flacons van 100 ml en bussen van 5 liter. Binnen enkele dagen komen er ook flacons van 200 ml bij. Als kmo hebben we de afgelopen weken hard blijven doorwerken, ook in het weekend, waardoor we intussen al meer dan 250.000 stuks voor handhygiëne hebben kunnen produceren’, stipt Ann Denert aan. ‘Intussen hebben we een voorraad van 50.000 à 60.000 stuks opgebouwd, maar blijven we ook volop produceren. Die voorraden zullen we nodig hebben, wanneer we evolueren naar een heropstart van de economie en er stelselmatig weer meer mogelijk zal worden. Het is duidelijk dat handhygiëne daarbij de volgende maanden een belangrijke rol zal blijven innemen. Via tijdelijke toelatingen was er de jongste weken op korte tijd veel productie mogelijk, maar in het najaar moet die wel ten einde lopen. Bedrijven die een tijdelijke productie hebben opgestart en daarmee willen doorgaan, zullen heel wat werk hebben om definitieve toelatingen te kunnen bekomen. Als farmaceutisch bedrijf hebben we die vereiste toelatingen wel al, waardoor we onze productie alleszins kunnen voortzetten. Als lokale speler kunnen we klanten ook erg snel van dienst zijn.’

Voor HeW Pharma is de uitbreiding van zijn gamma met producten voor handhygiëne een welgekomen manier om dat personeel aan de slag te houden, nu de vraag naar onder andere verzorgingsproducten wat is teruggevallen. ‘Als gevolg van de veiligheidsmaatregelen kunnen we bijvoorbeeld onze vertegenwoordigers voor Tinge niet meer buiten sturen. Bij ons nieuw aanbod schakelen we hen nu mee in voor onder andere de planning en de logistiek’, prijst Ann Denert nog de flexibiliteit van haar team.

www.hew-pharma.be

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering