Skip to main content
Map

Bedrijfsnieuws - Zuid-Hageland

  • 18/05/2020

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet sterk in op de regionale Voka-werking. Hiermee willen we je nog makkelijker in contact brengen met ondernemers uit je regio. We willen de vinger aan de pols houden, ook bij politici, om je belangen nog beter te verdedigen. Hier kan je de meest actuele bedrijfsnieuwtjes terugvinden van leden uit de regio Zuid-Hageland. 

Wil je als lid je bedrijfsnieuws laten verschijnen? Stuur dan je persbericht door naar communicatie.vb@voka.be

Polytek breidt uit naar Wallonië!

27/01/2021

Het snel groeiende Tiense engineeringbedrijf Polutek breidt uit naar Wallonië en opent op 1 februari een kantoor in Luik. Op die manier wil Polytek haar klanten in het Franstalige deel van het land nog beter ondersteunen. Naast de kantoren in Tienen en Luik wil het bedrijf haar aanwezigheid in België en ook internationaal verder uitbreiden.

Polytek is gespecialiseerd in het laten passen van nieuwe ontwerpen in bestaande technische installaties. Dat kan gaan van het exact in kaart brengen van een bestaande situatie via 3D-laserscanning, tot BIM management waarbij het hele traject van bij de conceptfase tot en met de effectieve constructie beheerd wordt. Hiervoor heeft Polytek experten in huis die gespecialiseerd zijn in verschillende vormen van engineering: mechanical, piping, civil en structural.

Bron: https://www.polytek.be/nl/nieuws/polytek-breidt-uit-naar-wallonie

EME in Glabbeek test personeel op corona met sneltests van Abbott

Sinds kort maakt het Glabbeekse EME (kort voor ‘Electro Mechanic Equipment’), actief in de wereld van elektrische energieverdeling en procesoptimalisatie, gebruik van sneltests van het farmaceutische bedrijf Abbott om haar personeel te testen op COVID. De tests worden afgenomen bij werknemers die een risicocontact hadden maar geen symptomen vertonen. Zo kan onnodige paniek vermeden worden en kunnen werknemers met een veilig gevoel aan de slag blijven.

corona-sneltest

Enkele weken geleden werd beslist dat wie van dichtbij contact heeft gehad met iemand die besmet is met corona maar zelf geen symptomen heeft, niet langer een coronatest dient te ondergaan. In plaats daarvan moet zo’n persoon gedurende tien dagen in quarantaine. Maar voor bedrijven waar thuiswerk niet tot de opties behoort, heeft deze beslissing uiteraard een gigantische impact: er is een enorme uitval, en volledige productielijnen komen soms stil te liggen. 

Door het schrappen van de reguliere coronatest voor personen die een risicocontact hadden maar geen symptomen vertonen, is er een belangrijke rol weggelegd voor sneltests. Ze vermijden dat niet-besmette werknemers onnodig in quarantaine moeten en helpen op die manier de continuïteit van de bedrijfsvoering te garanderen. Daarnaast zijn sneltests ook belangrijk om werknemers te laten afreizen naar landen waar een negatief testresultaat vereist is om het land te kunnen betreden. Tot slot komen sneltests handig van pas om uitbraken in essentiële sectoren te helpen beheersen.

Het Glabbeekse EME maakt gebruik van de Abbott Panbio COVID-19 Ag-sneltest, een professionele diagnostische sneltest voor hulp bij diagnose van de SARS-CoV-2-infectie. Deze COVID-19-sneltest kent een sensitiviteit van 93,3% en specificiteit van 99,4%, en is een compleet device. De test is voorlopig niet officieel erkend in België, in Nederland wel. Door personeelsleden te testen die een risicocontact hadden maar geen symptomen vertonen, wil EME vermijden dat werknemers onnodig in quarantaine moeten gaan en toch met een veilig gevoel aan de slag kunnen blijven. “In een familiale kmo als de onze vinden we het belangrijk dat onze mensen ook in coronatijden met een zo hoog mogelijke gemoedrust kunnen komen werken”, aldus Thierry Vandereycken, CEO en Managing Director bij EME.

Voka onderstreept het belang van dergelijke sneltests en hoopt dan ook dat deze manier van testen breed uitgerold zal worden. 

Feest -en seminarielocatie herstelt omgeving in oorspronkelijke staat

01/09/2020

De directie van feest-en seminarielocatie Kasteelhoeve Wange in Landen kondigt grondige werken aan in de omgeving van het centrum. Met de werken wordt de omgeving in haar oorspronkelijke staat hersteld. 

Na de ingebruikname van een nieuwe seminarieruimte, Hemelzaal genaamd, in de herfst van vorig jaar kondigt de directie van Kasteelhoeve Wange structurele werken aan in de omgeving. Voor eind dit jaar en volgend jaar staan er 3 grote projecten op stapel: de omvorming van het 2 hectare grote bos op de site van de Kasteelhoeve, het herstel van de meander van rivier De Gete en de aanplanting van een voedselbos.

Natuurlijke energie

Philip Van Kelst, stichter van de Kasteelhoeve: ‘we zetten al jaren in op natuurbeheer. De inspanningen worden beloond door de effecten die we zien op plant en dier en door de feedback van onze gasten, die genieten van de natuurlijke energie van deze plek. Daarenboven zijn we dankbaar dat er steeds meer partners uit privé en overheid zich aandienen om samen te werken op ons domein, waardoor de projecten hoe langer hoe vlotter lopen”, zegt Van Kelst nog.

Vervanging bomen 

Omdat het bos op de site vooral bestaat uit populieren die de tand des tijds niet doorstaan, is beslist dit najaar de bomen te kappen en te vervangen door inheemse bomen zoals zomereik, boskers, winterlinde en zwarte es. “Zo wordt een bos gecreëerd dat nog vele generaties na ons in een ecologisch evenwicht verder zal groeien tot een natuurbos met eeuwenoude bomen”, zegt Philip Van Kelst, stichter van de Kasteelhoeve.

Oorspronkelijke meander 

Na de rechttrekking van rivier De Gete, in 1969, zal de menselijke ingreep volgend jaar ongedaan gemaakt worden. Ter hoogte van de Kasteelhoeve zal de rivier haar oorspronkelijke meanders krijgen. Hiervoor werkt de hoeve samen met Tim Carlens, de landbouwer die eigenaar is van de gronden aan de overkant van de Gete, de Vlaamse Milieu Maatschappij, Ontwerpbureau Pauwels uit Leuven, Regionaal Landschap Zuid-Hageland, de Stad Landen en Viva Concept uit Berlaar.

Voedselbos 

Ten slotte zal de Kasteelhoeve volgend jaar in samenwerking met Viva Concept ook een voedselbos aanplanten rond een grote permacultuur moestuin met vaste groentebedden. Een voedselbos is een bos dat gericht is op de productie van o.a. fruit, noten en kruiden, en door zijn natuurlijk en organisch dynamiek ook een grote meerwaarde biedt voor inheemse fauna en flora. Bovendien creëert het een optimaal microklimaat voor de moestuin door een betere windbescherming en vochthuishouding.

Geschreven door Alain Trappeniers

Bron

Affilips schenkt mondkapjes

18/06/2020

Affilips Tienen schenkt een groot aantal mondmaskers aan het personeel van het H.-Hartziekenhuis in Tienen. De medewerkers krijgen elk 20 maskers en 1 herbruikbaar stoffen masker. “Wij hebben een grote bewondering en waardering voor zoveel toewijding en zorg in levensbedreigende omstandigheden” aldus Roger van Geerteruy, algemeen directeur-bestuurder van Affilips Tienen.

“Wij werden er stil van. Daarom een kleine attentie om veilig te werken, een hartelijk dankuwel en een warme groet vanwege personeel en directie van Affilips nv Tienen”.

Bron

Virtuele receptionist bij Carconnex

27/05/2020

In Tienen is een autohandelaar wereldprimeur! Bij Carconnex hebben ze sinds kort een virtuele receptionist. Deze stelt je bij aankomst een aantal vragen en meet vervolgens je temperatuur. Deze apparatuur is ontwikkeld door het Leuvense Bringme. 

Op deze manier kunnen controles veilig en zonder menselijke tussenkomst gebeuren zodat besmettingen op de werkvloer voorkomen kunnen worden. 

Bekijk de beelden hier.

ROB tv

Tiense Suiker schenkt zuiveringswater aan landbouw

27/05/2020

De Tiense Suikerraffinadrij schenkt zuiveringswater gratis aan landbouwers zodat zij tijdens deze droge periode hun gronden kunnen bevochtigen. Zo meldt VRT NWS

"We hebben er heel wat ervaring mee want de suikerbiet bestaat uit ruim 80 procent water. Dat water wordt gerecupereerd als waswater en proceswater, en dat water hebben we gezuiverd om ter beschikking te stellen aan de landbouw als irrigatiewater. We zien dat de nood naar water heel hoog is en wij hebben dit water ter beschikking. We hebben van de overheid een grondstofverklaring gekregen dat het water gebruikt mag worden, dus wij willen zeker ons steentje bijdragen aan de droogteproblematiek in de landbouw." volgens Jan Ingels, directeur

Kandidaten voor het water kunnen zich aanmelden bij Tiense Suiker (op weekdagen tussen 5 en 21 uur). 

Bron

Proximus
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - headoffice
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel