Skip to main content
  • Nieuws
  • Bedrijfsinterieurs worden weapons of mass destruction

Bedrijfsinterieurs worden weapons of mass destruction

  • 29/10/2019

Iedere maand geeft één van onze leden zijn uitgesproken mening over een aspect van ondernemerschap. Dit keer krijgen we een kantoor-waarschuwing van Jo Peters, keynote-spreker op het Festival van HRM en zaakvoerder van Deusjevoo en UPspace, een nieuw adviesbureau dat werkplekken optimaliseert. 

Jo Peters
Jo Peters

Het geluk van medewerkers moet in iedere onderneming voorop staan. Nochtans kiezen bedrijven onder het mom van ‘flexplekken’ steeds vaker voor kleinere kantoorruimten, zodat de bouwkosten  slinken. Iedereen zit toch niet op hetzelfde moment op kantoor, zodat 75 werkplekken voor 100 medewerkers wel volstaan. Die redenering is een regelrecht lulverhaal en maken van onze bedrijfsinterieurs weapons of mass destruction.

Je houdt op geen enkel moment rekening met de individuele noden van je medewerkers. Een landschapskantoor is bijvoorbeeld een aanslag op je focus en concentratie. Beter zet je mensen samen op basis van hun noden en niet hun afdeling. Beter voorzie je break-out-ruimtes voor lawaai en plezier.

"Beter zet je mensen samen op basis van hun noden en niet hun afdeling."

De efficiëntiewinsten van zo’n aanpak zijn enorm. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat je tot 40 procent meer productieve uren genereert. Bovendien halveren de foutenmarges en het stressniveau van je medewerkers. Overuren horen voortaan tot het verleden. In je vacatures maakt dat een wereld van verschil en wordt je werkplek misschien net je sterkste wapen…

Ontdek nog meer ondernemersverhalen in de nieuwe Bedrijvig Limburg. 

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie Festival van Vlaanderen
IMU - vzw - De belegger
Proximus