Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Bedankt. Het is mooi geweest

  • 04/04/2023

‘Zal je het niet missen, zo’n maandelijks edito waarin je eens goed je gedacht kon zeggen over de meest uiteenlopende onderwerpen?’ Iemand vroeg me dat een paar dagen geleden op de man af. Ik had er eerlijk gezegd nog geen moment bij stilgestaan. Maar het was wel een realitycheck: dit is inderdaad mijn allerlaatste edito als voorzitter van de Kamer. 

Zal ik het missen? Neen, spijt of gemis is niet het eerste wat bij mij opkomt als ik terugkijk op de voorbije vijf jaar. Ik ben vooral dankbaar en trots dat ik zo lang voorzitter mocht zijn van deze geweldige organisatie. 

Daarom maak ik graag van de gelegenheid gebruik om u en onze andere drieduizend leden te bedanken voor de steun, de positieve feedback en vooral de open dialoog die we hebben kunnen voeren. Die input is cruciaal om de werking van de Kamer van Koophandel continu te verbeteren en ik ben ervan overtuigd dat we daardoor ook in de voorbije jaren als organisatie zijn gegroeid.

Ik heb hier met fantastische mensen mogen samenwerken. Luc Luwel was al die jaren mijn vaste en onvervangbare compagnon de route. De COVID-19-crisis was een van de meest uitdagende episodes in de lange geschiedenis van de Kamer; een stresstest voor onze werking. We hebben in zeer vreemde tijden geleefd en gewerkt, maar samen hebben we deze organisatie perfect op koers weten te houden. Dat heeft een bijzondere band gesmeed tussen ons. 

Maar ook alle medewerkers van de Kamer wil ik bedanken voor de warme en professionele omgeving die ze hebben gecreëerd. Sta me toe dat ik het driekoppige team van PR en events hier voor één keer een bijzondere vermelding geef. Samen vormen ze de geoliede machine achter al die schitterende netwerkevents. Ze doen dat op een manier die het voor alle aanwezigen makkelijk en vanzelfsprekend lijkt. Maar geloof mij: dat is het niet. De ZOO inrichten voor ons jaarlijkse Tuinfeest. Het podium van de Stadsschouwburg optuigen om achthonderd gasten van hapjes en drank te voorzien. Ga er maar eens aan staan. 

Tijdens mijn vijfjarig voorzitterschap zijn er op het terrein mooie zaken gerealiseerd. Haast te veel om op te noemen. Maar als ik er twee moet uitpikken waar ik bijzonder trots op ben, dan zijn het de lancering van het Routeplan in 2019 en de razendsnelle digitalisering van de Kamer tijdens corona.

‘Ik dank u voor de steun, de positieve feedback en vooral de open dialoog die we hebben kunnen voeren. Die input is cruciaal om de werking van de Kamer continu te verbeteren.’

Jo De Backer Voorzitter

Het Routeplan 2025 heeft een dynamiek in gang gezet die tot op vandaag blijft doorwerken. Het heeft ons de voorbije jaren geholpen om een duidelijke strategie uit te zetten en in te spelen op onverwachte ontwikkelingen. Inzichten die het volgende Routeplan van de Kamer verder zullen verrijken. 

Daarnaast heeft onze Kamer van Koophandel bewezen dat ze na tweehonderd jaar nog altijd dezelfde wendbaarheid bezit om accuraat te reageren op systeemschokken. De razendsnelle digitalisering van onze organisatie is daarvan het beste bewijs. We hebben laten zien dat we net als onze leden in staat zijn om ons aan te passen en snel te handelen in een disruptieve omgeving.

Het waren vijf schitterende jaren, maar het is mooi geweest. Ik ben met veel plezier en toewijding voorzitter geweest van deze mooie organisatie. Maar nu is het tijd voor een nieuwe, frisse blik. Ik wens mijn opvolger Andreas Pfeffer alle succes toe. Ik weet dat hij de visie, de ervaring en de omkadering heeft om de Kamer een nieuw tijdperk binnen te loodsen. En dat geeft mij een gevoel van comfort.   

 

Aan u: bedankt voor de mooie herinneringen en de fijne samenwerking. We zien elkaar snel terug

AW_Welt_6stappenplan

Artikel uit publicatie