Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Bart Lambrecht: “ Een kwarteeuw ICT-expertise is goud waard voor onze klanten”

Bart Lambrecht: “ Een kwarteeuw ICT-expertise is goud waard voor onze klanten”

  • 31/05/2022

In 2023 viert Bart Lambrecht samen met zijn team het 25-jarige bestaan van LNS. Dat er gefeest zal worden, staat als een paal boven water! De voorbije twee jaar waren immers een echte rollercoaster voor het IT-bedrijf, dat focust op zakelijke dienstverlening voor kmo’s en lokale overheden. Ook vandaag blijven heel wat uitdagingen de kop opsteken. Hoe evalueert Bart het voorbije jaar? En waar liggen volgens hem mooie kansen voor bedrijfsgroei? 

Toonaangevende ICT-partner

Toen Bart LNS in 1998 oprichtte, lag de focus voornamelijk op consultancy  in IT en security. “Vandaag zijn we uitgegroeid tot een full service ICT-partner. Zowel  kleine  als  grote  bedrijven en organisaties zijn welkom bij ons.  Kleine ondernemingen  doen vaak een beroep op ons om hun volledige ICT-beheer uit te besteden, terwijl grotere spelers op onze expertise rekenen als ondersteuning voor hun eigen IT-afdeling. Met een team van 18 medewerkers – verspreid over Lommel en Herentals – gaan we dagelijks voor oplossingen op maat, een to-the-point aanpak en transparante communicatie met onze klanten.”
“We staan sterk in logistiek, administratiekantoren en productiebedrijven”, bevestigt Bart. “Deze sectoren vertegenwoordigen 80 procent van onze omzet. Limburg en de Antwerpse Kempen blijven onze thuismarkt, maar we hebben de ambitie om ook andere regio’s te veroveren, inclusief bij onze noorderburen. In 2021 hielden we LNS Nederland boven de doopvont, met Eindhoven als uitvalsbasis.”

Versnelde uitrol van nieuwe digitale werkvormen

De  voorbije  twee  coronajaren  hebben overduidelijk aangetoond hoe belangrijk  een robuuste ICT-bedrijfsstrategie is. “De verplichte lockdownmaatregelen en bijbehorend thuiswerk waren voor vele ondernemers een trigger om versneld te investeren in ICT-oplossingen”, geeft Bart aan. “Terwijl telewerk vroeger vaak occasioneel geregeld werd en soms enkel beschikbaar was voor een selecte groep van medewerkers, zien we nu dat grote groepen werknemers de voordelen ontdekken van virtueel vergaderen, digitaal communiceren, cloudtoepassingen en hybride werken. Als facilitator leidt LNS deze processen mee in goede banen.”

"Een solide ICT-omgeving creëert meerwaarde voor interne en externe stakeholders én maakt jouw bedrijf toekomstbestendig."

Cyberveiligheid: kopzorg voor vele ondernemers

Een  tweede  ICT-thema  waar  ondernemers vaak wakker van liggen, is cybercriminaliteit. “Als ik terugblik op de voorbije twee jaar, zie ik een enorme toename van het aantal cyberincidenten”, signaleert Bart. “Terwijl dit vroeger voornamelijk een issue bij grotere bedrijven was, stellen we vanuit LNS vandaag vast dat ook kleine ondernemingen  in het vizier komen van ongewenste digitale indringers. Netwerkbeveiliging is een van onze grootste specialisaties. Bij onze klanten voeren we regelmatig reviews uit, om zo te kunnen anticiperen op mogelijke beveiligingsproblemen. Ook in de toekomst zullen we dit thema maximaal blijven opvolgen.” 

Blijven investeren in bedrijfsgroei 

Steeds  meer  klanten  van  LNS  beseffen  dat  een  solide  en  betrouwbare ICT-omgeving cruciaal is om meerwaarde te creëren voor zowel interne medewerkers als externe partners. Bart licht toe: “De opmars van nieuwe digitale werkvormen, cloudtoepassingen en netwerkbeveiligingen hebben onze workload en bedrijfsgroei een fikse duw in de rug gegeven. In 2018 zijn we binnen LNS gestart met  het  automatiseren  van  interne processen, om zo de groei de baas te kunnen. Want ook in de ICT-sector zijn nieuwe werkkrachten moeilijk te vinden. Tijdens de coronapandemie konden al onze medewerkers in veilige werkomstandigheden aan de slag blijven in ons ruime NoordLink kantoor te  Lommel.  Zo  bleven we onze klanten op volle kracht een optimale service bieden.”

Klaar voor de toekomst

Hoe  kijkt  Bart  vooruit  naar  de  komende  maanden en jaren? “Corona en het conflict  tussen Rusland  en Oekraïne hebben  aangetoond hoe onvoorspelbaar ons zakelijk speelveld is. Schaarse computer- of netwerkcomponenten en stijgende prijzen zorgen er voor  dat  backordermanagement  vandaag  dagelijkse  kost  geworden is. Tegelijk ben ik ervan overtuigd  dat  digitaliserings-golven elkaar in een razendsnel tempo  zullen  blijven  opvolgen,  met  nog  meer  inzet  op  cyber-beveiliging, slimme softwareoplossingen en toepassingen in de cloud. Ook het  afstemmen van ICT-behoeftes tussen verschillende generaties werknemers kan voor ons bedrijf zeer boeiende uitdagingen opleveren. Ik merk dat Voka – KvK Limburg volop sensibiliseert en informeert over deze ICT-thema’s, en dat kan ik alleen maar toejuichen!”

Artikel uit publicatie