Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Banner van 15 meter op 7 verwelkomt Voka Mechelen-Kempen

Banner van 15 meter op 7 verwelkomt Voka Mechelen-Kempen

  • 14/03/2023

Bestuurders die de stad Mechelen binnenrijden via de Keerdok-site hebben het vandaag zeker gezien: aan Parking Keerdok hangt een grote banner van 15 op 7 meter. Het is een nieuwe stap richting de officiële verhuis van Voka Mechelen-Kempen naar de nieuwe kantoren, begin mei.

Op de banner staat de boodschap 'Sst...hier wordt gewerkt! Voka en ondernemersstad Mechelen, een match made in Keerdok'. De banner is bedoeld om de band tussen Voka en de stad Mechelen te benadrukken. Het is ook een ludieke verwijzing naar de bekende Duvel-slogan, langs de A12.

"Als je Mechelen binnenrijdt, zal je niet naast de banner kunnen kijken. Het toont de ambitie van Mechelen als ondernemersstad. En de keuze van Voka om opnieuw voor Mechelen te kiezen", zegt minister Bart Somers, die ook titelvoerend burgemeester is. "We zijn er alvast van overtuigd dat hun aanwezigheid een blijvende positieve invloed zal hebben op onze lokale economie."

Met de verhuis naar de Keerdok-site, kiest de Voka-Kamer voor een locatie in Mechelen. De banner is niet alleen een mooi welkomstgeschenk, maar ook een blijk van waardering voor alle ondernemers die zich in Mechelen vestigen. De stad Mechelen werkt hard aan het creëren van een ondernemersvriendelijk klimaat.

Landmark

“Dit gebouw moet een landmark worden. We gaan er hét ‘Huis van de Ondernemer’ van maken. Alle troeven zijn aanwezig. Het gebouw is future fit, ligt op een centrale locatie, en vlak bij de E19, en er is veel parkeergelegenheid”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Het moet vooral een open huis zijn, waar ondernemers naar toe komen. Voor opleidingen, lezingen of om hun dossier te bespreken.” ​

“We werken hard om de randvoorwaarden te creëren waarbinnen ondernemers zich zorgeloos kunnen uitleven. Het is een totaalaanpak. Van het maken van een veilige en nette stad tot een competitieve stad met weinig leegstand. Die aanpak werpt zijn vruchten af. Zo kwamen er afgelopen jaar bijvoorbeeld handelspanden bij in onze stad en daalde tijdens corona zelfs de leegstand. Dat Voka er dan voor kiest om op de hoogste verdieping van Keerdok zijn intrek te nemen, is een deugddoende erkenning.”

De verhuis van Voka naar de nieuwe locatie is voorzien voor begin mei. Eind juni volgt de officiële opening. Maar de banner hangt er dus al ter verwelkoming. De banner werd gemaakt door de firma Signts.