Skip to main content
  • Nieuws
  • Baloise ondersteunt project UZA rond thuismonitoring Covid-19-patiënten

Baloise ondersteunt project UZA rond thuismonitoring Covid-19-patiënten

  • 31/03/2021

Baloise Insurance heeft einde maart 50 thuismonitoringsets voor Covid-19-patiënten geschonken aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Met die toestellen kunnen patiënten van thuis uit vitale gegevens digitaal doorsturen naar het ziekenhuis, zodat de druk op de Covid-19-afdeling onder controle blijft. Dankzij de bijkomende telemonitoringsets kan het UZA zijn Telecovid-project verder opschalen. Patiënten kunnen op die manier van thuis uit onder andere hun temperatuur, het zuurstofgehalte in hun bloed, hartslag en het aantal ademhalingen per minuut zelf registreren. Die waarden worden daarna digitaal doorgestuurd naar het UZA, waar ook de huisarts en de thuisverpleging de data kunnen raadplegen. Aan de hand hiervan kunnen verschillende zorgverleners tijdig overleggen en ook tijdig ingrijpen wanneer het ziektebeeld ongunstig evolueert.

‘Als verzekeraar weten we hoe belangrijk het is om snel en adequaat te kunnen helpen. Daarom dragen we graag ons steentje bij om zoveel mogelijk patiënten thuis in het comfort van hun eigen woning te laten herstellen’, stelt CEO Henk Janssen van Baloise Insurance.

www.baloise.be

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Proximus
Advertentie Festival van Vlaanderen
Van Roey - September
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - VZW - multibureau
AW_Welt_6stappenplan
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Altez
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende