Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • B2B Meetings met Roemeense Bedrijven

B2B Meetings met Roemeense Bedrijven

  • 08/04/2022

Op woensdag 23 maart kregen bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen de kans om via B-2-B afspraken op maat kennis te maken met Roemeense- bedrijven. De Roemeense delegatie bestond uit een 25-tal bedrijven uit diverse sectoren die in het kader van de handelsmissie van de Belgisch-Roemeense Kamer van Koophandel (BEROCC) open stonden voor het leggen van nieuwe contacten binnen onze regio.  

Het B2B event werd ingeleid door verschillende speeches. Zo kwamen Alain Schodts, uitvoerend directeur van BEROCC, en na hem ook Jozef Goebels, voorzitter van ADR Vlaanderen, aan het woord. Een andere prominente spreker was Stefan Sima, Economic Counsellor bij de Roemeense ambassade. Hij wist ons te vertellen dat ondanks de coronapandemie de Belgische bedrijven zijn blijven investeren in en samenwerken met de Roemeense markt. Er is nog veel ruimte voor verdere coöperatie en hij hoopt dat dit zich ook zal voltrekken. Sectoren zoals biotechnologie, kunstmatige intelligentie, cybersecurity, biofarma, groene energie, blauwe energie, R&D, agri-food, transport & logistiek bieden hiervoor veel potentieel. Vervolgens nam Petra Van Bouwelen het woord als onze vertegenwoordiger van Voka die de relaties van onze regio met Roemenië toelichtte. Tot slot deelde Marnix Bierlin zijn ervaringen als Area Manager Central & Eastern Europe van Flanders Investment & Trade.

De gesprekken tussen de gematchte bedrijven gingen vlot van start. Al snel werd duidelijk dat de interesse van beide kanten groot was. We spraken kort met Tim Mertens van iSmart, een bedrijf uit Kasterlee dat digitaal denkwerk op maat aanbiedt. 

“Als zelfstandige vergeet je soms om ook aan het salesvlak aandacht te besteden. Zo’n evenement als vandaag is dan ook de ideale opportuniteit om daar werk van te maken. Buitenlandse en in dit geval Roemeens bedrijven zijn bij ons niet zo goed gekend. Dit maakt het juist heel interessant. Er is de mogelijkheid om zowel met de Roemeense als Belgische bedrijven contact te leggen. Bij enkele bedrijven was de link met onze sector wat duidelijker dan bij de andere, maar juist bij deze laatste kan je het aangenaamst verrast worden. Zo verliet ik de tafel bij een aantal bedrijven waarbij er achteraf meer mogelijkheden bleken te zijn dan eerst gedacht. Dat is de kracht van een evenement als dit. “

De B2B-gespreken liepen op zijn einde en de bedrijven verlieten de Thomas More hogeschool te Geel met een goed gevoel en meer dan een handvol business cards op zak. We vingen alvast signalen op van het begin van meerdere duurzame partnerschappen. 

Wil jij er graag bijzijn indien er nog eens een soortgelijk event georganiseerd wordt?  Geef een seintje op  internationaal.mk@voka.be.

 

foto