Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Axelle Henrard, Voka-ambassadeur Hoeselt

Axelle Henrard, Voka-ambassadeur Hoeselt

  • 27/03/2024

Deze maand zijn Bilzen en Hoeselt aan de beurt om twee lokale Voka-ambassadeurs in de kijker te zetten: Ingrid Festjens en Axelle Henrard. Hoe schatten zij hun rol als lokale ambassadeur in? En wat zijn volgens hen belangrijke kwaliteiten waarover een ambassadeur moet beschikken?

Op amper drie kilometer van RSM Automaterialen vinden we A+ Automation, het familiebedrijf waar Axelle Henrard sinds september 2021 medezaakvoerder is. “Na een boeiend professioneel parcours bij Voka – KvK Limburg kreeg ik enkele jaren geleden de ondernemersmicrobe te pakken. De kans om in het familiebedrijf te stappen, kon ik niet laten liggen.”

Aan de slag in familiebedrijf
Tot 2021 was Axelle directeur eigenaar-ondernemers bij Voka – KvK Limburg. “In die job zag ik al hoe uitdagend het ondernemersleven kan zijn”, zegt ze. “Dus toen ik de kans kreeg om samen met mijn broer en vader aan de slag te gaan, gingen we meteen voluit om ons aanbod in elektrische automatisering van processen en transport voor diverse bedrijven verder uit te bouwen. Ons bedrijf is in Genk gevestigd, maar zelf woon ik in Hoeselt.”

“Toen mijn ex-collega’s twee jaar geleden op zoek waren naar een nieuwe lokale ambassadeur voor Hoeselt, ben ik met veel plezier ingegaan op hun vraag. Net zoals Ingrid – die ik als lid van OC ZOL trouwens goed ken – ging ik de uitdaging van dit lokale ambassadeurschap graag aan. Door de nakende fusie van Bilzen en Hoeselt verwacht ik echter wel dat mijn ambassadeurschap vanaf 2025 zal eindigen.”

Schaalvoordelen door fusie
Net als Ingrid kijkt Axelle positief naar de start van de nieuwe fusiegemeente Bilzen-Hoeselt. “Een ondernemer wil voortdurend het gaspedaal induwen om zijn of haar bedrijf te doen groeien. Van vergunningsaanvragen tot fiscale dossiers: een lokaal bestuur moet dit tempo kunnen volgen. Het samensmelten van Bilzen en Hoeselt zal hopelijk de nodige schaalvoordelen en administratieve vereenvoudiging opleveren. Dit kan de efficiëntie qua bestuur alleen maar ten goede komen.”

Leerrijke adviesraad
Om haar rol als lokaal ambassadeur extra kracht bij te zetten, zetelt Axelle trouwens ook in de GeCoRo – de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening – van Hoeselt. “Via deze adviesraad blijf ik op de hoogte van lokale dossiers in ruimtelijke ordening, waarbij ik leerrijke discussies heb met onder meer architecten, milieuprofessionals en landbouwers. Die extra info komt me erg goed van pas in mijn rol als bruggenbouwer tussen het gemeentebestuur en de Hoeseltse ondernemer.”

Voka-DNA
De voorbije twee jaar kon Axelle als lokaal Voka-ambassadeur enkele concrete dossiers mee opvolgen. “Zo was er bijvoorbeeld een kinderdagverblijf dat door een onterechte klacht tijdelijk moest sluiten, met een grote impact op een veertigtal gezinnen en hun werkgevers. Ik heb toen samen met Voka en het lokaal bestuur een initiatief op poten gezet om in samenwerking met het kabinet van minister van Welzijn Hilde Crevits een snelle oplossing uit te werken, zodat de economische impact voor zowel de ouders van de kinderen als de eigenaars van het kinderdagverblijf beperkt bleef. Op zo’n moment komt het Voka-DNA opnieuw tot uiting!” 
 

Contactpersoon

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
imu - vzw - Altez
Proximus

Artikel uit publicatie