Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Axel Ronse en Maaike De Vreese op Voka Zomerstage bij Wallenius Wilhemsen Solutions

Axel Ronse en Maaike De Vreese op Voka Zomerstage bij Wallenius Wilhemsen Solutions

  • 29/08/2022

Op vrijdag 26 augustus gingen Vlaams Parlementsleden Axel Ronse en Maaike De Vreese (N-VA) op Voka Zomerstage bij Wallenius Wilhemsen Solutions in Zeebrugge.

Axel Ronse en Maaike De Vreese Voka Zomerstage 2022 Wallenius Wilhemsen Solutions

Vrijdag 26 augustus trokken Vlaams Parlementsleden voor N-VA Axel Ronse en Maaike De Vreese naar de haven van Zeebrugge voor hun Voka Zomerstage.

In de haven van Zeebrugge (de grootste roll-on-roll-offhaven ter wereld) is de terminal van het bedrijf Wallenius Wilhelmsen Solutions een draaischijf voor de wereldwijde logistiek van auto’s en ‘high & heavy’-cargo. Naast het volledige pakket van logistieke diensten verzorgt het bedrijf ook heel wat activiteiten met toegevoegde waarde (zoals technische manipulaties aan de cargo). Die industriële toepassingen vinden ook op de terminal plaats, maar zijn iets minder bekend bij het grote publiek.

In het kader van de Voka Zomerstages maakten N-VA-politici Maaike De Vreese en Axel Ronse uitgebreid kennis met de activiteiten van Wallenius Wilhemsen Solutions op de terminal. Het bedrijf investeert sterk in de haven van Zeebrugge, o.a. met de aanleg van bijkomende nieuwe terminalcapaciteit (bijna 50 hectare) om de verdere groei vorm te geven. Daarbij gaat, als Scandinavisch bedrijf, heel wat aandacht naar een duurzame realisatie en uitbating, waarbij de groene energie van nieuwe windmolens gebruikt zal worden voor de terminalactiviteiten (bv. voor de honderdduizenden elektrische voertuigen die er behandeld worden). De nieuwe terminal komt in het verlengde te liggen van de nieuwe Visartsluis. De bouw van deze nieuwe zeesluis en de timing ervan zijn dan ook uiterst belangrijk.

Emmanuel Van Damme, General manager van de terminal, lichtte de vele facetten van het bedrijf uit, inclusief een bezoek aan een ‘car carrier’-zeeschip, de bouw van de nieuwe Bastenaken West-terminal, etc. Antonio Essolito, General manager voor de Technical Services, gaf toelichting bij de werking van het ‘PDI-center’, waar technische aanpassingen uitgevoerd worden. Last but not least wisselden de politici en het bedrijf boeiende visies en ervaringen uit omtrent arbeidsmarktbeleid, een thema dat ook voor Wallenius Wilhemsen Solutions een grote uitdaging is, met tientallen openstaande vacatures.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag