Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Axel Ronse en Maaike De Vreese op Voka Zomerstage bij Prefaxis

Axel Ronse en Maaike De Vreese op Voka Zomerstage bij Prefaxis

  • 23/08/2023

In het kader van hun Voka Zomerstage gingen Axel Ronse en Maaike Devreese (N-VA) een dag meedraaien bij Prefaxis in Zonnebeke.

Axel Ronse en Maaike De Vreese Voka Zomerstage Prefaxis

Op vrijdag 18 augustus bezochten Vlaamse volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (beiden N-VA) het Zonnebeekse Prefaxis in het kader van hun Voka Zomerstage. Beiden waren niet aan hun proefstuk toe: ze deden de voorbije jaren al meer dan honderd bedrijfsbezoeken in de regio.

Prefaxis is een onderdeel van de Ploegsteert Group, die op zijn beurt deel uitmaakt van de 100% familiale Debinco-groep. Prefaxis produceert prefabproducten en is voornamelijk gespecialiseerd in keramische wanden en holle betonwanden. Er werken, in drie shifts, zestig werknemers in het bedrijf, waardoor het één van de grootste werkgevers van de gemeente is.

Nadat Managing Director Maxime Busschaert tekst en uitleg had gegeven over de familiale groep en de werkzaamheden van Prefaxis, ging hij ook dieper in op de uitdagingen van het bedrijf. Hij haalde onder meer de beschikbaarheid van grondstoffen (zo was er onlangs voor het eerst ooit een tekort aan granulaten), de CO2- intensiteit van hun product en de twijfels over de energiebevoorrading én energiekosten in de toekomst aan.

Na het inhoudelijke gedeelte volgde een uitgebreide rondleiding op de werkvloer door Plant Manager Kristof Dedeurwaerder. Parlementairen De Vreese en Ronse konden ook zelf de handen uit de mouwen steken: zo deden ze in het labo een kwaliteitscheck van het beton en voorzagen ze holle betonwanden van het nodige isolatiemateriaal.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag