Skip to main content
Map

Corona flash

  • 29/07/2020

Op basis van de informatie waarover we op dit moment beschikken, geven we u graag een beknopt overzicht van de bijzondere corona-maatregelen die vanaf woensdag 29 juli gelden voor alle bedrijven in de provincie Antwerpen en dit voor de komende vier weken.

 

1.Telewerken

Alle bedrijven gevestigd in de provincie Antwerpen moeten verplicht en maximaal overschakelen op telewerk; ongeacht of hun werknemers van binnen of van buiten de provincie Antwerpen afkomstig zijn. Alleen voor werknemers die wegens de aard van hun activiteit of hun functie fysiek aanwezig moeten zijn op de werkplek, wordt een uitzondering gemaakt. Op de werkplek blijven de bestaande regels inzake social distancing gelden. Maw: personen die naar de werkplek komen moeten zich in de kantoor- of werkomgeving strikt houden aan de regels inzake social distancing. 

2. Avondklok

Tussen 23:30u en 6:00 uur ’s ochtends geldt in de hele provincie Antwerpen een verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Noodzakelijke woon-werkverplaatsingen van bijvoorbeeld werknemers die in een shift- of volcontinu-regime staan, blijven wél toegestaan. Ook noodzakelijke leveringen of andere professionele transporten zijn toegestaan.

3. Attest

Voor werknemers die overdag of na het ingaan van de avondklok essentiële woon-werk- of beroepsverplaatsingen moeten maken, volstaat een eenvoudige schriftelijke verklaring van de werkgever om dit te verantwoorden. Daarvoor is momenteel geen officieel attest of format voorzien.

4. Provinciegrenzen

De grenzen van de provincie Antwerpen blijven gewoon open. Het in- en uitrijden van de provincie is dus aan geen enkele beperking onderworpen.

De komende dagen en weken blijft de Kamer Antwerpen-Waasland in nauw contact met de Antwerpse provinciegouverneur. Mochten er wijzigingen of nieuwe verordeningen worden uitgevaardigd, brengen we u daar meteen van op de hoogte.
Mocht u nog extra vragen hebben dan kan u altijd terecht op onze faq-pagina via deze link:  https://www.voka.be/coronavirus-faq  

 

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering