Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Assita Kanko (N-VA) op bezoek bij Coca-Cola

Assita Kanko (N-VA) op bezoek bij Coca-Cola

  • 22/09/2021

Coca-Cola ontving op 17 september Europees volksvertegenwoordiger Assita Kanko (N-VA). De productie- en distributievestiging te Wilrijk produceert met 475 medewerkers jaarlijks 390 miljoen liter frisdrank.

De politica en mensenrechtenactiviste kreeg eerst een briefing over de uitdagingen en verwezenlijkingen met betrekking tot het personeelsbeleid en de inzet van het bedrijf omtrent sustainable development goals. Kanko beaamde dat bij het aantrekken diverse profielen in een onderneming het uitdragen van een gezamenlijke missie fundamenteel is. Coca-Cola is een koploper van de Belgische frisdrankenindustrie. Ze streven ernaar proactief te zijn op het vlak van duurzaamheid. De vestiging in Wilrijk zal daarom aansluiten op het warmtenet van de Isvag-afvalverbrandingsoven. Dit zet de ambitie kracht bij om tegen 2040 tot net zero greenhous gas emissions te komen Ook het watergebruik per productie van een liter frisdrank wordt verder afgebouwd.

Hierna volgde een rondleiding op de productie en logistieke sites. Het parlementslid was verbluft over de capaciteit van en de mate van automatisering op de site. Na de rondleiding wisselde het parlementslid gedachten met Country Manager An Vermeulen over de uitdagingen van het bedrijf. Hier werd de nood aan de voorspelbaarheid van het wettelijk kader benadrukt.

imu - vzw - DNCM
Proximus
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel