Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Apzi - Voka West-Vlaanderen opgelucht en tevreden met voortgang in dossier Zeesluis in Zeebrugge

Apzi - Voka West-Vlaanderen opgelucht en tevreden met voortgang in dossier Zeesluis in Zeebrugge

  • 11/06/2021

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigde donderdag aan dat een akkoord werd bereikt met de partijen die bij de Raad van State een beroepsprocedure hadden aangespannen tegen de bouw van de nieuwe Visartsluis in de haven van Zeebrugge. Hierdoor hing er een zwaard van Damocles boven dit belangrijke dossier.

Doordat de verschillende partijen nu een akkoord hebben bereikt, worden de lopende procedures stopgezet en kan verder worden gewerkt aan het project. Als er nu geen wiel meer afloopt, hoopt minister Peeters in 2024 te starten met de effectieve bouw van de zeesluis.

Apzi - Voka West-Vlaanderen is opgetogen dat de minister erin geslaagd is om een oplossing te vinden voor de bezwaren van de partijen die een klacht hadden ingediend en wenst de minister en het team hiervoor te bedanken. Tegelijk hoopt de ondernemersorganisatie dat we nu echt vertrokken zijn en dat er na het projectbesluit niet opnieuw bezwaarschriften worden ingediend. Het zou daarom ook goed zijn dat het projectteam proactief blijft inzetten op begeleiding op maat van de omliggende bedrijven en omwonenden, zodat alle resterende gevoeligheden weggemasseerd kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk dat er zeer snel een goede oplossing uit de bus komt voor elk van de 25 bedrijven die moeten verhuizen voor de bouw van de sluis, tunnel en ringweg. Sommigen moeten reeds in 2023 hun huidig pand verlaten, maar kunnen pas in 2024 terecht op het nieuwe bedrijventerrein De Spie. Hier moeten de bevoegde diensten nog meer toewerken naar oplossingen die de bedrijfscontinuïteit niet in het gedrang brengen.

Apzi - Voka West-Vlaanderen

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag