Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Antwerps-Wase Kamer timmert volop aan de toekomst

Antwerps-Wase Kamer timmert volop aan de toekomst

  • 22/09/2023

Na een grondige voorbereiding zijn de werkzaamheden voor de uitbreiding van de Antwerpse zetel van de Antwerps-Wase Kamer onlangs op gang geschoten. Het naburige pand aan Markgravestraat 10 dat vorige zomer is aangekocht, krijgt de komende maanden een grondige make-over. 

De voorbije weken voerden aannemers al een aantal zware breekwerken uit in het pand aan Markgravestraat 10, dat de Antwerps-Wase Kamer overkocht van de Regie der Gebouwen. Zo werden er zowel in de kelder als op het gelijkvloers en de eerste verdieping doorgangen gemaakt naar de huidige zetel aan Markgravestraat 12-14. Ook het dak wordt de komende weken volledig vernieuwd. Voort staat de installatie van een fibernetwerk in de drie panden nog op het programma, net als de installatie van zonnepanelen om op vlak van elektriciteit zelfvoorzienend te kunnen zijn.

Later dit jaar kan dan worden begonnen met de wederopbouw en de inkleding van het pand. In samenwerking met een studiebureau wordt momenteel bekeken wat een logische indeling kan zijn, om de beschikbare ruimte zo slim mogelijk te benutten. Bedoeling is alvast om naast extra kantoorruimte voor de diensten ook meer vergaderzalen te kunnen aanbieden, zodat de Kamer meer zaken in eigen huis kan organiseren.

Kamer markgravestraat 10

 

Contactpersoon

Katrijn De Lie

Hr-manager

imu - vzw - Uzbrussel
AW_Welt_6stappenplan
Proximus