Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Antwerp Symphony Orchestra gaat concertfilms streamen

Antwerp Symphony Orchestra gaat concertfilms streamen

  • 23/03/2021

Het Antwerp Symphony Orchestra lanceert in april een nieuwe vorm van online cultuurbeleving in de vorm van multimediale concertfilms.

Het orkest gaat in de Koningin Elisabethzaal samenwerken met onder meer theatergezelschap De Roovers om combinaties van beeldende kunst, theater en muziek op te nemen en te streamen. Zo creëert het Antwerp Symphony Orchestra binnenkort alvast Midzomernachtsdroom, een combinatie van het bekende theaterstuk van Shakespeare met de muziek die Mendelssohn erbij schreef. Er lagen sowieso al plannen op tafel voor zo'n stuk mét publiek. Maar nu dat nog steeds niet kan doorgaan, investeert het orkest in een audiovisuele topproductie om het theaterconcert alsnog tot bij het publiek te brengen.
Nog in april gaat een opname van de Johannespassie in première, waaraan Antwerp Symphony Orchestra werkte samen met de stad Antwerpen en dr. Nico Van Hout, conservator en Rubenskenner bij het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Een selectie van kunstwerken uit Antwerpse musea en kerken wordt in de concertfilm samengebracht met de muziek van Bach om zo dicht mogelijk aan te leunen bij de traditionele beleving van een passieconcert: tussen de kunstwerken uit de baroktijd waaruit ook de muziek stamt.
Een derde productie wordt De Reisvaarders, een reeks van acht concertfilmpjes voor kinderen (en hun ouders) rond de muziek van Camille Saint-Saëns en geïllustreerd door Penelope Deltour.

www.antwerpsymphonyorchestra.be

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
imu - vzw - Recupel