Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Antwerp Airport onmisbare schakel voor onze internationale regio

Antwerp Airport onmisbare schakel voor onze internationale regio

  • 18/07/2022

‘We zijn ervan overtuigd dat Antwerp-Airport meer dan ooit een cruciale schakel is in de economische internationale  expansie van onze regio’, reageert Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op het gelekte MKBA-rapport over de regionale luchthavens.

‘Wij hebben begin dit jaar ons huiswerk al gemaakt rond de visievorming over onze regionale luchthaven’, zegt Luc Luwel, verwijzend naar de studie die de Antwerps-Wase Kamer van Koophandel liet uitvoeren door Econopolis over de toekomstkansen van Antwerp Airport. Daarin kwam duidelijk naar voor dat luchthaven in Deurne dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen in de luchtvaartsector in tien jaar kan uitgroeien tot een parel.

Luc Luwel: ‘Wij willen geen discussie voeren over de luchthaven van het verleden. Wij willen bouwen aan de luchthaven van de toekomst, die luchtvaart en duurzaamheid kan verzoenen dankzij CO2- en geluidsarme technologieën. Een mooi voorbeeld zijn de elektrische toestellen waarin de Antwerpse Flying Group momenteel al investeert’
 Voor Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kan er geen discussie bestaan over het feit dat de regio internationaal geconnecteerd moet blijven over land, over water, en in de lucht. Luc Luwel: ‘Voor onze haven, onze industrie en onze cultuurhistorische aantrekkingskracht is dit een belangrijke voorwaarde.’

Een samenvatting en evaluatie van het rapport van Econopolis over Antwerp-Airport, kan je raadplegen in het maartnummer van Ondernemers.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_ad whitevideo tech@venture