Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Annick Lambrecht op Voka Zomerstage bij COSH!

Annick Lambrecht op Voka Zomerstage bij COSH!

  • 02/09/2022

Voor haar Voka Zomerstage op 31 augustus nam Vlaams Parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit) een kijkje achter de schermen bij COSH! 

Annick Lambrecht Voka Zomerstage COSH

Vlaams Parlementslid voor Vooruit Annick Lambrecht ging op woensdag 31 augustus op Voka Zomerstage bij COSH! (Conscious Shopping Made Easy).

COSH! is een fashion tech start-up die zich met steun van imec.istart en verschillende steden (waaronder Brugge, Amsterdam en Antwerpen) inzet om duurzame mode in kaart te brengen én om de duurzaamheid van die mode grondig te onderzoeken. COSH! doet dat door modemerken te analyseren in 7 thema’s: ethische werkomstandigheden, materialen, circulaire economie, korte toeleveringsketen, dierenwelzijn, slow fashion en transparantie. Op 3 jaar tijd groeide het jonge bedrijf uit van 1 naar 12 medewerkers. Dit najaar gaat het nieuwe technologie lanceren om de duurzaamheid van retail in steden in kaart te brengen. 

Samen met oprichter CEO van COSH! Niki de Schryver ging de Vooruit-politica richting Gent, waar ze, na een stop op het kantoor in de Gentse bibliotheek De Krook, halt hielden bij lokale ondernemers met een duurzame focus. Ze stopten o.a. bij een veganistisch koffiehuis, een duurzame kledingzaak en een verpakkingsvrije kruidenierszaak.

Lambrecht vroeg de ondernemers telkens naar hun bezorgdheden en waar ze graag nog extra ondersteuning zouden willen. De stijgende energieprijzen laten zich ook voelen in het retaillandschap. Zowel voor voor het bedrijf als voor de politica was het een boeiende ervaring. Ondanks de politica op andere thema's werkt (ze is Brugs schepen van o.a. mobiliteit en sport), kon ze met de CEO van COSH ideeën uitwisselen over diversiteit, de realiteit van het ondernemerschap en de onzekerheden van (kleine) handelaars naar de toekomst toe.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag