Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Annick Lambrecht op Voka Zomerstage bij Brouwerij De Halve Maan

Annick Lambrecht op Voka Zomerstage bij Brouwerij De Halve Maan

  • 14/07/2023

Vrijdag 14 juli ging de eerste Voka Zomerstage in West-Vlaanderen door. Senator, Vlaams parlementslid en voorzitter van de Brugse gemeenteraad Annick Lambrecht (Vooruit) ging aan de slag bij Brouwerij De Halve Maan in Brugge.

Annick Lambrecht op zomerstage bij Brouwerij De Halve Maan in Brugge

In het kader van de Voka Zomerstages was senator, Vlaams parlementslid en voorzitter van de Brugse gemeenteraad Annick Lambrecht (Vooruit) op vrijdag 14 juli te gast bij Brouwerij De Halve Maan in Brugge, een bruisende brouwerij in het hart van Brugge met onder andere Brugse Zot en Straffe Hendrik in hun assortiment. 

Het bedrijf heeft een vestiging in de Brugse binnenstad (Walplein), op een plek war al 500 jaar bier gebrouwen wordt. De brouwerij is tevens een van de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden in Brugge. Van daaruit vertrekt een ondergrondse bierpijpleiding naar de bottelarij, die 3,3 kilometer verder gelegen is op een bedrijventerrein net buiten de stad. Een ingenieus en innovatief staaltje van vernuft dat via een systeem van crowdfunding mee gefinancierd werd. 

Annick draaide mee op de werkvloer, waar ze onder andere hielp bij het maken van geschenkpakketten. Ook een marketing- en productieoverleg stond op de agenda. Daarnaast werden andere thema's zoals energieverbruik, watergebruik en -recuperatie, en de krappe arbeidsmarkt behandeld.

Kortom, een geslaagde en boeiende aftrap van de Voka Zomerstages!

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag