Skip to main content
  • Nieuws
  • Anneke Vanfleteren en Stijn Verbrugghe zijn PLATOnisten van het jaar

Anneke Vanfleteren en Stijn Verbrugghe zijn PLATOnisten van het jaar

  • 09/12/2016

Anneke Vanfleteren van Agristo uit Harelbeke en Stijn Verbrugghe van Or Tea? uit Waregem krijgen de titel ‘West-Vlaamse PLATOnist van het jaar’. Hun mededeelnemers aan het PLATO-programma van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nomineerden hen omdat zij er voor hen uitspringen op het vlak van ondernemerschap.

Platonisten 2016

Gisteravond 8 december bracht Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen meer dan 150 PLATO-deelnemers samen in het Brugse Concertgebouw voor het Bal van PLATO. 2 aanwezigen mochten naar huis met de award ‘PLATOnist van het jaar’. Met die award spreken de deelnemers van PLATO hun appreciatie uit tegenover een mededeelnemer.

Uit de 22 genomineerden werden er zes weerhouden, na een onlinestemming die in totaal maar liefst 4.200 stemmen opleverde. Er waren drie finalisten uit de PLATO-groepen met kaderleden van West-Vlaamse bedrijven (PLATO Experten): Nico Van gorp van TUI, Willy Vercruysse van Metagenics en Anneke Vanfleteren van Agristo. Ook bij de PLATO-groepen met ondernemers (PLATO Ondernemers) waren er drie kanshebbers op de titel: Rose-Anne Braem van Braem, Stijn Verbrugghe van Or Tea? en Kristof Vandenbroucke van PMO. Na een debat konden de aanwezigen vervolgens stemmen op hun favoriet.

Als winnaar in de categorie PLATO Experten kwam Anneke Vanfleteren (38) van Agristo uit Harelbeke uit de bus. Ze heeft al 16 jaar ervaring in marketing en communicatie en werkt nu één jaar bij Agristo. “Agristo is een warme plek waar medewerkers zich jeunen, waar ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en verantwoordelijkheid. Als team streven we dezelfde doelen na. Love my job, love marketing!” Anneke is een echte PLATO-ambassadeur: ze neemt al voor de tweede keer deel en heeft ook haar man aangespoord om PLATO te volgen. “Het is een fantastische manier om je netwerk uit te bouwen”, zegt ze.

Stijn Verbrugghe van Or Tea? Belgium won de award bij PLATO Ondernemers. Hij besloot 3 jaar geleden om samen met zijn beste vriend een zaak te starten: Camellia S. Die is genoemd naar de Chinese theeplant Camellia Sinensis en verdeelt de producten van Or Tea?. “We zien onszelf als echte theemissionarissen: het is onze plicht iedereen te laten kennismaken met de beste soorten thee en mensen te leren het beste kopje thee te zetten. Zo wordt het drinken van thee opnieuw hip en trendy!” Ook Stijn is een echte believer van PLATO. Hij was eerder al klankbord van het Voka-traject Bryo en volgt nu dus PLATO.

“Het mooie aan deze award is dat de winnaars verkozen werden door de mededeelnemers van de PLATO-trajecten”, vertelt Tine Maes van het PLATO-programma. “De titel is een terechte bekroning van de ondernemersspirit van Anneke Vanfleteren en Stijn Verbrugghe.”

Bekijk de foto's van de avond op de facebookpagina van PLATO West-Vlaanderen.

Ontdek hier het filmpje:

Bal van PLATO 2016 from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.