Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Andreas Pfeffer nieuwe voorzitter van Antwerps-Wase Kamer

Andreas Pfeffer nieuwe voorzitter van Antwerps-Wase Kamer

  • 20/04/2023

Andreas Pfeffer sprak woensdagavond voor het eerst de leden van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland toe als nieuwe voorzitter. De 41-jarige CEO van hr-consultant Recrewtment volgt in die rol Jo De Backer op, die de afgelopen vijf jaar de Antwerps-Wase Kamer vertegenwoordigde. Een 250-tal ondernemers woonde de voorzitterswissel in het Antwerpse museum KMSKA bij.

‘Een gezonde dosis Antwerps chauvinisme is me niet vreemd. We bevinden ons hier in het economische hart van Vlaanderen, ik wil me dan ook volop inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze prachtige regio’, zei Andreas Pfeffer in zijn maidenspeech. Daarvoor wil hij als hr-specialist onder meer zijn expertise inzetten rond het thema arbeidsmarkt.

De 41-jarige Andreas Pfeffer is een geboren en getogen Antwerpenaar. Na een carrière in de uitzendsector richtte hij in 2015 als prille dertiger Recrewtment op; een specialist in rekrutering en hr-advies die intussen zeventig medewerkers telt en een omzet realiseert van meer dan veertig miljoen euro.

Andreas Pfeffer was van 2017 tot 2020 ook al voorzitter van Jong Voka, de jongerenafdeling van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Uittredend voorzitter Jo De Backer nam van zijn afscheid gebruik om een oproep te lanceren voor een beter ondernemersklimaat in Vlaanderen. Vooral de negatieve perceptie die rond het bedrijfsleven hangt, werkt ontmoedigend voor jonge, geëngageerde ondernemers.

Voormalig federaal minister Philippe De Backer mocht het laudatio uitspreken voor de afscheidnemende voorzitter. Hij benadrukte de authenticiteit van Jo De Backer, en wees op zijn oprechte betrokkenheid en grote bezorgdheid over het ondernemersklimaat in de regio.

Zie je de foto's of de aftermovie niet?

Zitten de foto's en aftermovie verstopt? Meld je aan of maak een profiel aan op onze website om de foto's en aftermovie te bekijken.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager