Skip to main content
  • Nieuws
  • Anders en beter innoveren om de zorg te transformeren

Anders en beter innoveren om de zorg te transformeren

  • 25/10/2018

Op maandagavond 22 oktober verzamelde een 80tal deelnemers op de Corda Campus te Hasselt, waar de nieuwste paper van Health Community werd voorgesteld. In samenwerking met kenniscentra, innovatieplatformen, sectorfederaties, zorgactoren, industrie en zorggebruikers werkten we de paper “Anders en beter innoveren – De zorg transformeren” uit die beschrijft hoe het anders en beter kan en wat daarvoor nodig is. We staan in dit document uitgebreid stil bij de hefbomen tot verandering en we formuleren 12 aanbevelingen voor een werkelijke paradigmashift.

Tijdens deze kennissessie stelde Pieter Van Herck (Voka) de grote lijnen voor van de paper en ging dieper in op de geformuleerde aanbevelingen. Na reflecties van minister Jo Vandeurzen en Bart Steukers (Agoria), sloten we de avond af met een debat. Tijdens het debat vertelden Tom Braekeleirs (BHIC), Lieven De Maesschalck (Thomas More Kempen), Roger Lemmens (imec) en Piet Stinissen (UHasselt) o.a. welke hun drie prioriteiten waren uit de 12 aanbevelingen en waar de overheid eerst op diende in te zetten.

Bent u actief in welzijn en zorg, dan zal u ongetwijfeld een aantal raakvlakken terugvinden met uw werk. We wensen u veel leesplezier en inspiratie met deze paper en staan graag open voor uw reacties. In 2019 werken we alvast verder rond dit thema. Wenst u hieraan deel te nemen of wenst uw organisatie ook actief te participeren aan Voka Health Community, aarzel dan niet ons te contacteren.

Download hier de presentatie  

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community

IMU Multiburo
Imu Salesforce