Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • ‘Anderen zien ondernemen, werkt aanstekelijk’

‘Anderen zien ondernemen, werkt aanstekelijk’

  • 13/02/2023

Kevin Heylen en Ramses Waidi zijn twee buddy’s met een missie: uw smaakpapillen verwennen. U kunt hen aan het werk zien in Tastebuds, hun Antwerpse snackbar met enkel plantaardig fastfood op het menu. Mede dankzij de ondersteuning van het Bryo StandUp-traject maken deze jonge ondernemers hun droom waar.

 
 
 
 

Tijdens de lockdown hadden de twee vrienden niet veel om handen. Kevin Heylen (35) was actief in de horeca en Ramses Waidi (34) werkte als kapper. Ze zaten allebei verplicht thuis en vonden zo eindelijk de ruimte om hun idee – een vegan snackbar - te ontwikkelen. ‘Het viel ons al een tijdje op dat je nergens in Vlaanderen frituren of snackbars met een volledig plantaardig menu kan vinden. Terwijl er wel steeds meer mensen zijn die vegetarisch of veganistisch willen eten’, vertelt Ramses.

 

De kameraden sprongen in dit gat en openden, na een lange zoektocht naar
een geschikt pand, op de Antwerpse Dageraadplaats hun eigen fastfoodrestaurant: Tastebuds. Zelf zijn ze flexitariër en eten ze hooguit twee keer per maand een stukje vlees of vis, maar dan wel bewust en enkel van de hoogste kwaliteit. Ze mikken dan ook met hun zaak op een breed publiek. ‘We willen dat zelfs verstokte vleeseters met smaak en plezier komen eten bij ons. Ons aanbod moet zo kwalitatief zijn dat iedereen hier aan zijn trekken komt!’, aldus chef Kevin.

 

MEERWAARDE OP VEEL VLAKKEN

Het frisse interieur, met prachtige Winckelmans-tegeltjes, nodigt uit. De menukaart doet watertanden en het merendeel van de snacks zijn huisgemaakt. Het kooktalent van Kevin, die jarenlang meedraaide in de keuken van het Antwerpse restaurant Het Pomphuis, komt ook bij Tastebuds tot zijn recht.

 

‘Bryo hielp ons het financiële plaatje duidelijker te krijgen.’

De administratieve kant van de zaak is eerder de verantwoordelijkheid van zakenpartner Ramses, die zich vorig jaar inschreef voor Bryo StandUp. Ook al had het Tastebuds-duo al een sterk omlijnd businessidee dat ook al aardig uitgewerkt was, toch bood dit starterstraject hen veel meerwaarde. ‘Ons financieel plan stond nog niet helemaal op punt. Tijdens een van de meetings gingen we hier dieper op in. Zo slaagden we erin om het financiële plaatje duidelijker te krijgen’, vertelt Ramses. ‘De bijeenkomsten, met al die verschillende jonge ondernemers samen, werkten ook enorm aanstekelijk en motiverend. Het is een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen. Intussen zijn er al een paar collega-ondernemers uit het StandUp-traject over de vloer geweest bij Tastebuds. Uiteraard vonden ze het allemaal superlekker!’, lacht hij nog.

 

Intussen overwegen Kevin en Ramses ernstig om in te stappen in het volgende Bryo-traject, StartUp. ‘Dat lijkt ons zeker interessant, vooral dan om met anderen af te toetsen hoe zij de opstartfase van hun onderneming ervaren. Misschien lopen andere starters wel tegen dezelfde hindernissen aan en hebben ze al tips en tricks ontdekt om deze struikelblokken te overwinnen? We zitten allemaal wat in hetzelfde schuitje. Dan lijkt zo’n uitwisseling ons zeer waardevol, te
meer omdat professionele coaches je met raad en daad bijstaan in dit traject. Als we in de toekomst meerdere Tastebuds-filialen openen in verschillende Vlaamse steden, lijkt ook het ScaleUp-traject een heel interessante optie om te volgen. Maar nu focussen we ons eerst op deze locatie. Eerst willen we hiervan een succes maken, daarna zien we nog wel verder’, besluit Ramses.

 
Banner belgian coast hotels maart
AW_Welt_6stappenplan