Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ambitieuze start-up gaat voluit voor creatief en educatief spelplezier

Ambitieuze start-up gaat voluit voor creatief en educatief spelplezier

  • 01/09/2023

Enkele maanden nadat Kobe Heleven en Rob Van Esser in november 2019 hun start-up Loconsilio Game Design boven de doopvont hielden, ging onze samenleving op slot. Hun doorzettingsvermogen en passie voor games en escape rooms maakten dat ze snel creatieve oplossingen bedachten om hun onderneming uit te bouwen. ScaleUp van Voka helpt dit jonge bedrijf om gezond te groeien.

Kobe Heleven kreeg de spelmicrobe te pakken tijdens zijn studies farmaceutische wetenschappen. “In 2016 speelde ik mijn eerste escape room, al snel raakte ik bezeten van het spelletje en deze mix: uitdagende puzzels, creatieve ideeën en teamwork. Als student werkte ik als game master in een escape room. Naast een leuke manier om mijn studies te financieren was dit een uitgelezen kans om inspiratie op te doen voor mijn eigen spelinitiatieven.”

Ondernemende studenten

In 2019 stond Kobe mee aan de wieg van het eerste BK Escape Rooms in België. “Daarna startte ik samen met medestudent Rob Van Esser Loconsilio Game Design op, zodat we al onze energie, creatieve ideeën en wetenschappelijke kennis over escape rooms in de praktijk konden brengen. Rob en ik wilden ondernemen, escape rooms bedenken en ontwerpen.”

Coronacrisis als inspirator

“Toen we eind 2019 startten, lag de focus op fysieke escape rooms”, zegt Kobe, die vandaag Loconsilio Game Design op z’n eentje runt. “Corona zorgde ervoor dat we niet veel tijd hadden om de markt te verkennen. Tegelijk moesten we alles uit de kast halen om creatief uit de hoek te komen voor onze klanten, met bijvoorbeeld de lancering van Online Escape Rooms en Outdoor Escape Rooms. Onze Escape Wandelingen en Fietstochten waren zeer populair.”

 

Kobe Heleven, Loconsilio Game Design
Kobe Heleven, Loconsilio Game Design


Brede waaier van spelplezier

Die aanpak rendeerde. Anno 2023 biedt Kobe, samen met externe partners, een brede waaier van escape games aan. Er zijn zowel de open spelkalender, pop-up escape rooms als incompanyconcepten. “Zo ontwikkelden we een spel in opdracht van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) om jongeren al spelend bewust te maken van de gevaren van gsm-gebruik in het verkeer. Ik ben ook erg trots op de gepersonaliseerde Escape Box die we voor ‘Gert Late Night’ maakten, met Gert Verhulst en James Cooke. Fantastisch om steeds nieuwe concepten te bedenken en te bouwen. En deelnemers te zien genieten van deze breinbrekers.”

Vallen en opstaan

De voorbije vier jaar waren voor Kobe een echte rollercoaster en een interessante leerschool. “Toen ik samen met Rob Van Esser ons bedrijf opstartte, wist ik nauwelijks hoe je een bedrijf moet runnen. Met vallen en opstaan leid ik nu een solide start-up die klaar is voor de toekomst. Mijn advies aan jonge ondernemers: omring je met experten, bereid je grondig voor en durf te springen! Zeker als je van je passie je job kan maken.”

Ondersteuning door Voka

Dankzij het ScaleUp-traject van Voka krijgt Kobe de nodige ondersteuning om Loconsilio Game Design op een (financieel) gezonde manier te doen groeien. “Bouwen aan slimme partnerships, extra marketingacties of groeien als zaakvoerder: er ligt voldoende werk op de plank. Het ScaleUp-traject is een fantastisch platform om nieuwe kennis en contacten te verwerven. Ik neem ook deel aan Jong Voka en op termijn wil ik aansluiten bij Plato. Het is en blijft cruciaal om een robuust netwerk uit te bouwen.”

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie