Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • “Als starter moet je sowieso Voka Bryo doen”

“Als starter moet je sowieso Voka Bryo doen”

 • 04/07/2022

Na een dag ondernemen en keihard werken overdondert Voka Bryo je niet met een hoop nieuwe businessmodellen, frameworks of een typische verkoopsopleiding. “We zijn geen avondschool of opleidingsinstituut”, legt Mathias Teuwen uit. “We trekken je even uit je bedrijfsleven zodat je op afstand kan kijken of je nog de juiste koers volgt. Je krijgt er nieuwe energie van.” Naast de sessies kan je 1-op-1 advies krijgen, netwerkevents bijwonen of deelnemen aan seminaries. “We geven de deelnemers zo veel mogelijk zichtbaarheid met startersfilmpjes, artikels in Ondernemers of op pitch events”, voegt Esther Alderweireld toe. “We helpen hen met de starterslening en dragen hen voor bij speciale subsidies of wedstrijden.”
 

Fitnessabonnement

Je kiest zelf hoeveel tijd je investeert. Wat je uit Bryo haalt, hangt af van hoe sterk je er zelf voor gaat. “Ik vergelijk het graag met een fitnessabonnement”, lacht Mathias. “Alles wat we aanbieden, is inbegrepen in het abonnement. Maar er is geen verplichting om altijd te komen. De Bryo’s die het meest actief zijn, krijgen ook de meeste return.” Als Bryo- deelnemer beland je in een groep met wie je samen het traject doorloopt. “Je komt terecht in een starters- community die elkaar verder helpt”, beschrijft Sarah Van den Bril. “In een heel laagdrempelige, warme sfeer waarin je zonder schroom je kaarten op tafel kan leggen. Als starter zou je sowieso Bryo moeten doen.”
 

3 dingen die Bryo uniek maken

 1. Je doorloopt het startersavontuur in een groep met medestarters. Je staat er niet alleen voor en je kan altijd terecht bij anderen.
 2. Weinig theorie. Veel praktijk en gericht advies van medeondernemers. Met onze workshops krijg je energie om er weer tegenaan te gaan.
 3. De Bryo-community: iedereen is starter, gedreven en zit met uitdagingen. Je kan hier als starter zonder schroom je kaarten op tafel leggen.
   

Kato Lauwens van Kato Gâteaux

Kato LauwensKato Gâteaux is een plantbased koffiebar en bakkerij in Mechelen. Je kan in de bar genieten van een heerlijk ontbijtje, lunch en taartje met een koffie of homemade drankje. Op de kaart vind je voornamelijk producten van lokale jonge zelfstandigen en direct trade koffie en thee. Daarnaast kan je taarten bestellen voor al je (bedrijfs)feesten. “Ikzelf run de zaak ondertussen bijna vijf jaar”, vertelt Kato Lauwens. “Enkele jaren geleden ben ik in Bryo ingestapt als student-ondernemer. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Bryo motiveert me vooral om te blijven ondernemen en te kijken naar de huidige gang van zaken en om het nodige bij te sturen. De workshop van Shelley Barendregt over efficiënt omgaan met je tijd als zaakvoerder is me het meest bijgebleven. Ik heb toen besloten om bepaalde financiële zaken aan een collega toe te vertrouwen.”


 

Marijn Goossens van Soulmade

Marijn GoossensSoulmade is een B2B-agency dat innovatieve media- oplossingen ontwikkelt. Marijn richtte de onderneming vijf jaar geleden op met Sander De Roeck. “Sinds 2021 zaten we in een stroomversnelling. Dat bracht de nodige groeipijnen met zich mee. Het leek ons het goede moment om in Bryo te stappen. Bryo was een goede wake-up call om ons bedrijf te herbekijken. We leerden dat het geen zin heeft om dubbel zoveel te verkopen als er geen team klaar staat om de vraag op te vangen. Ook de sessie over de interne structuur, je processen en de taakverdeling is me bijgebleven. Wie doet wat juist? Ik merkte toen van ‘oei, ik weet het eigenlijk niet. Het ligt misschien nog niet 100% vast en er zijn nog wel wat vraagtekens’. Nadien heb ik mijn co-founder Sander aangesproken tijdens onze wekelijkse managementmeeting en hebben we de structuur opnieuw samen uitgetekend.”
 

Najaar 2022

Bryo StandUp

Goesting om te ondernemen, maar nog niet concreet opgestart? Samen brainstormen we over jouw idee. We verfijnen het en geven het verder vorm, met een businessmodel en een financieel plan.

 • Kickoff: woensdag 12 oktober
 • Programma: van 12 oktober tot 25 januari
 • Tweewekelijks op woensdagavond
   

Bryo StartUp

Geef je onderneming een gezonde start.
Wissel ervaringen uit met andere starters, laat je inspireren door ervaren ondernemers en bespreek je individuele vraagstukken met je coach.

 • Kickoff: vrijdag 16 september
 • Programma: van 16 september tot 2 juni
 • Elke maand op dinsdagavond
   

Esther geeft je bedrijf graag een kickstart

esther

 

Contacteer Esther via mail: esther.alderweireld@voka.be

Contacteer Esther via telefoon: 0488 31 33 11

 

Artikel uit publicatie