Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Als kersverse voorzitter van Jong Voka Limburg wil ik een echte voortrekkersrol spelen."

"Als kersverse voorzitter van Jong Voka Limburg wil ik een echte voortrekkersrol spelen."

  • 05/06/2023

Eind juni 2022 werd Tineke Kempeneers de nieuwe voorzitter van Jong Voka Limburg. Ze nam de fakkel over van Stijn Martens. Dit voorzitterschap is een mooie bekroning van Tinekes parcours bij Jong Voka. Als medezaakvoerder van de bedrijven Galvacoat Steelcoat en Metalix wil ze volop haar leidinggevende vaardigheden inzetten om van dit netwerk een toonaangevend platform te (blijven) maken.

Intens jaar

Tineke Kempeneers is nog maar vijf jaar actief binnen Jong Voka Limburg. Toen ze een jaar geleden als voorzitter het stokje overnam van Stijn Martens, reageerden heel wat vrienden en collegaondernemers positief verrast. “In een uitdagend jaar als 2022 was het geen evidente beslissing om aan het roer van Jong Voka Limburg te komen”, geeft Tineke toe. “Want net in die periode nam ik de taken over van mijn vader in onze volledige bedrijvengroep. Die generatiewissel vergde uiteraard de nodige tijd en synergie. Best wel een stressvolle periode dus, maar gelukkig kon ik voor Jong Voka voortbouwen op het uitstekende werk van Stijn. Bovendien was ik van bij het begin zeer goed omringd door collega-ondernemers en Voka-experten.”
 

Tineke Kempeneers & Laurens Kuijpers


Vernieuwende aanpak

Een van die Voka-experten is Laurens Kuijpers, coördinator Jong Voka Limburg. “De lat ligt voortdurend hoog in ons netwerk. Dat moet ook, met ruim vierhonderd leden die hoge verwachtingen hebben over onze netwerkactiviteiten, bedrijfsbezoeken en vormingstrajecten. Samen met Tineke en twee ondervoorzitters willen we alles uit de kast halen om – zeker na een turbulente coronaperiode – vernieuwende activiteiten uit te werken. Zo organiseerden we begin dit jaar een succesvolle avond ‘Jong Voka Young meets Raad van bestuur Voka’ in de Cegeka Arena van KRC Genk. Fantastisch om te zien hoe jonge wolven in discussie gingen met ervaren ondernemers!”

"Met Jong Voka Limburg willen we jonge ondernemers samenbrengen, inspireren en doen groeien."
- Tineke Kempeneers, zaakvoerder Galvacoat Steelcoat & Metalix

Leven in de brouwerij

Nog een voorbeeld van een geslaagd Jong Voka-event: een bedrijfsbezoek aan brouwerij Martens in Kaulille. “Dit event vond eind februari dit jaar plaats, en ook hier was het full house”, blikt Tineke tevreden terug. “Onze leden genoten van een leuke mix van informatie, ontspanning en netwerken, in een gezellig en warm Limburgs familiebedrijf. Ook de komende seizoenen willen we aantrekkelijke activiteiten blijven aanbieden.”

Nieuwe netwerkstructuur

Om die kalenderplanning zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, introduceerde Tineke bij haar aanstelling als voorzitter meteen een nieuwe constructie met twee ondervoorzitters. Tineke licht toe: “Met Davy Vanhaen van KRC Genk en Frederik Knapen van Medialife hebben we extra slagkracht om een kwalitatief programma aan te bieden. Ook Thomas Jeurissen van MVT zit in het kerncomité. Ikzelf hou ervan om vanuit een helikopterzicht vooruit te denken, eerder dan operationeel actief te zijn. Die aanpak ligt trouwens in het verlengde van de taken die ik samen met mijn zus uitvoer in onze familiebedrijven.”

Solide ledenbestand

Deze nieuwe structuur zorgt voor een hogere betrokkenheid bij het Jong Voka-bestuur, iets wat Laurens alleen maar toejuicht: “Ondanks de coronapandemie en bijbehorende beperkingen zijn onder het voorzitterschap van Stijn enkele knappe initiatieven tot volle ontbolstering gekomen. Ik verwijs hierbij onder meer naar de hybride Jong Voka Gen Z Award en de lancering van nieuwe netwerken voor jonge managers en starters. Vandaag zetten we met ons netwerk hard in op een verdere verjonging van ons ledenbestand, met 40 jaar als leeftijdsdrempel. Vorig jaar is ons ledenaantal trouwens mooi blijven aangroeien. We merken duidelijk dat onze leden sinds corona opnieuw enorm uitkijken naar fijne netwerkmomenten.”

Jonge ondernemers samenbrengen

In haar rol als voorzitter van Jong Voka Limburg wil Tineke jonge collega-ondernemers en -managers samenbrengen, zodat ze elkaar inspireren en ondersteunen in crisistijden. “Als derdegeneratiezaakvoerders staan mijn zus en ik met beide voeten in de dagelijkse realiteit van ondernemen en uitdagingen aangaan. In onze twee familiebedrijven staan er heel wat potten op het vuur te pruttelen, van financieel beheer tot hr-beleid. Die kennis neem ik graag mee naar Jong Voka!”

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie