Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Allessia Claes (N-VA) vliegt de nacht in met DHL Aviation in Zaventem

Allessia Claes (N-VA) vliegt de nacht in met DHL Aviation in Zaventem

  • 07/09/2021

Op donderdagavond 26 augustus ontving DHL Aviation Vlaams Parlementslid Allessia Claes op de luchthaven in Zaventem. De Brusselse HUB van DHL Aviation is een indrukwekkend centrum dat 24/24, 7/7 en 365/365 draait. Hier worden pakketjes uit de hele wereld gesorteerd, verwerkt en verstuurd per vliegtuig of vrachtwagen naar hun nieuwe bestemming.

Mevrouw Claes werd ontvangen door Public Affairs Manager Freek De Witte die haar een exclusieve (nacht)blik gaf achter de schermen bij DHL Aviation. In DHL Zaventem werken er 1600 personeelsleden (en zijn ze nog op zoek naar 150 extra werkkrachten), worden er 200.000 pakjes/dag worden gesorteerd en klaargemaakt voor transport, werden er reeds 85 miljoen coronavaccins verstuurd en zijn er dagelijks een 50-tal vluchten van en naar Zaventem.

Tijdens de Voka-zomerstage werd het sorteercentrum bezocht en konden we ook aan boord gaan van een vrachtvliegtuig. Mevrouw Claes gaf aan dat het een erg verhelderende stage was Ze vond het interessant om te weten welk traject een pakketje aflegt van A tot Z, hoe de werkvloer is georganiseerd en hun personeelsbeleid, de effecten van de coronacrisis op hun activiteiten en de moeilijkheden van luchthaven.

Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - obd
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice