Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Algemene vergadering maakt balans op van 2023

Algemene vergadering maakt balans op van 2023

  • 10/05/2024

Naar goede gewoonte maakt onze Kamer de tweede woensdag van mei de balans op van het voorbije jaar op haar Algemene Vergadering. Alvorens in een goed gevuld auditorium kennis te nemen van de begroting 2024, lichtte de revisor de aanwezige leden uitvoerig in over het afgesloten boekjaar 2023. Zoals steeds heeft de Kamer alle zeilen bijgezet om haar leden in alle domeinen van hun bedrijfsvoering bij te staan. Dit werd handig samengevat in het gedrukte activiteitenverslag en het boeiende audiovisueel verslag.

De leden gaven unaniem kwijting aan de bestuurders. Nadien benoemden de leden de voorgedragen nieuwe bestuurders van onze Kamer. Waarop voorzitter Andreas Pfeffer het formele deel afsloot met zijn beleidsvisie voor 2024. Kernachtig samengevat: het blijvend verdedigen van jouw ondernemersbelangen, je blijven verbinden met andere ondernemers, blijven verbinden met de regio, Vlaanderen, Europa en de wereld en tenslotte jouw kennis en inzichten verder verdiepen via een up-to-date dienstverlening.

Tot slot werden nadien de aanwezige leden vergast op een inspirerende en prikkelende gastlezing door professor Marc De Vos over ‘grootmacht Europa’. En dit op 8 mei, ‘V-day’ of Victory in Europe Day, exact 79 jaar nadat nazi-Duitsland zich onvoorwaardelijk had overgegeven. Tijdens zijn lezing beschreef hij hoe de coronacrisis, de klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne en de oplopende geopolitieke spanningen de Europese Unie tot de belangrijkste politieke kracht van Europa hebben gemaakt. En hoe de identiteit van deze Europese Unie volledig en tegen hoog tempo aan het transformeren is: van een Europese Economische Gemeenschap in een geostrategische coalitie van Europese en Euraziatische landen, van een waardenunie in een machtsunie, en van een marktproject in een staatsproject. 

Tijdens de uitgebreide vragenronde adviseerde professor De Vos om als Vlaanderen en bij uitbreiding België snel keuzes te maken in wat wij ons willen specialiseren en daarrond dan met voldoende snelheid volwaardige ecosystemen te bouwen. Voldoende gesprekstof om bij een gezellig netwerkmoment nog na te praten. 

Lees hier ons jaarverslag 2023.

2023 in één oogopslag

Algemene vergadering 8 mei 2024

Algemene vergadering 8 mei 2024

Contactpersonen

Philippe Heyvaert

Secretaris-generaal

Pieter Leuridan

Communicatiemanager