Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Algeco helpt UNICEF met het bouwen van scholen in Ivoorkust

Algeco helpt UNICEF met het bouwen van scholen in Ivoorkust

  • 30/03/2022

In dit project traint UNICEF (jonge) moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Ook krijgen zij een training in ondernemerschap, zodat zij hun eigen bedrijven kunnen opzetten. 

algeco

 

De samenwerking met UNICEF is voor ons, Algeco, eigenlijk heel vanzelfsprekend. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

Door het steunen van het project ‘Plastic Bricks’ wordt niet alleen onderwijs in Ivoorkust gestimuleerd, maar wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. 
Algeco levert tijdelijke en permanente huisvesting voor onder andere het onderwijs. Het bouwen van scholen in Ivoorkust sluit aan bij wat wij doen maar ook wat wij belangrijk vinden. Kansen bieden aan iedereen, goed voor het milieu zijn en zorgen voor huisvesting. Vandaar dat wij ook met dit project onze slogan hoog in het vaandel dragen.

Creating smart spaces 
for people 
to live, work and learn
 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Artikel uit publicatie