Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Alexander De Croo & Dirk De fauw op Voka Zomerstage bij ICO Zeebrugge

Alexander De Croo & Dirk De fauw op Voka Zomerstage bij ICO Zeebrugge

  • 22/08/2022

Havenarbeider voor een dag: op maandag 22 augustus gingen premier Alexander De Croo en Brugs burgemeester Dirk De fauw op Voka Zomerstage bij ICO Terminals in Zeebrugge.

Maandag 22 augustus vond de officiële kick-off van de Voka Zomerstages plaats. Eerste minister Alexander De Croo en burgemeester van Brugge Dirk De fauw liepen hun stage bij havenbedrijf International Car Operators (ICO) in Zeebrugge.

ICO behoort tot Nippon Yusen Kaisha (NYK), een van de belangrijkste transportbedrijven ter wereld. ICO heeft terminals in Zeebrugge en Antwerpen en is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. Het havenbedrijf behandelt zo’n 2 miljoen voertuigen per jaar in België.

Tijdens de Voka Zomerstage staken de premier en de burgemeester de handen uit de mouwen en ervaarden hoe het is om havenarbeider te zijn in de haven van Zeebrugge. Volgende taken behoorden alvast tot hun stagepakket:

  • Inspectie van voertuigen na behandeling in het vehicle processing center en eventuele schade rapporteren
  • Nieuw aangekomen wagens poetsen en polieren 
  • Assisteren bij het inpluggen van de nieuw aangekomen elektrische wagens

De wagens worden ter plaatse opgeladen via meer dan 300 elektrische laadpunten. De stroom is afkomstig van de windmolens op de dokken, het grootste onshore windmolenpark van Vlaanderen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag