Skip to main content
  • Nieuws
  • Air Antwerp breekt al in vierde maand passagiersrecord naar Londen

Air Antwerp breekt al in vierde maand passagiersrecord naar Londen

  • 09/01/2020

Vier maanden na de start is mini-luchtvaartmaatchappij Air Antwerp goed op weg om haar doel van zo'n 50.000 passagiers per jaar te halen. Bijna 15.000 mensen vlogen al met Air Antwerp naar Londen.

In december overtrof Air Antwerp (foto Jonas Evrard) het maandrecord van het vroegere VLM, en dat met 700 aangeboden stoelen minder dan VLM in decembermaanden. Bij de nieuwe maatschappij, die met één Fokker 50 zestien keer per week van Antwerpen naar London City Airport vliegt, wordt er niet gedacht aan nieuwe bestemmingen of extra toestellen. De enige aanpassing die werd gedaan, is het verschuiven van de middagvlucht op dinsdag naar zondag. Volgens de maatschappij wordt de route voor het grootste deel gebruikt voor zakenreizen.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes is volgens CEO Johan Maertens de code sharing-overeenkomst met KLM, dat ook voor 25 procent aandeelhouder is. Bedrijven die een contract hebben met KLM, komen op die manier ook in Antwerpen terecht. Bedrijfsmensen in het zuiden van Nederland vinden zo ook de weg naar de Antwerpse luchthaven.

Meer info: www.airantwerp.com

IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Altez
Van Roey - September
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Bank van Breda
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Bebat
AW_Digitalisering