Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Advocura 10 jaar: advocatenkantoor met een hart voor ondernemers

Advocura 10 jaar: advocatenkantoor met een hart voor ondernemers

 • 19/06/2023

Tien jaar geleden gaf meester Hilde De Boever haar kantoor de naam Advocura. Ze profileert zich als een veelzijdig, maar vooral ondernemingsgericht kantoor met een sterke focus op een direct contact tussen advocaat en cliënt. Op korte termijn gericht tot oplossingen komen is haar drijfveer. Niet alleen als advocaat, ook als vereffenaar, bewindvoerder en bemiddelaar.

 

foto
Meester Hilde De Boever

 

 

tekening


Tekst Werner Claeys - foto Nathalie Dolmans

Hilde startte haar loopbaan in 1989 bij wijlen meester Patrick Lachaert. “Als jonkie van de ploeg mocht ik een rist aan verschillende dossiers in handen nemen, inclusief plaatsbezoeken, expertises en zittingen. Wat later maakte ik de overstap naar het kantoor van meester Paul Remerie. Toen hij in 1998 tot magistraat benoemd werd, nam ik zijn faillissementendossiers over. Van hem leerde ik de stiel van de curatele. Ondertussen startte ik mijn eigen kantoor, met aanvankelijk veel pro-deodossiers. Met de oprichting van Advocura kreeg het geheel vorm en structuur. De naam is een samentrekking van advocare, het verdedigen en curare, het verzorgen van cliënten en hun dossiers”. Sinds 1998 staat Hilde de Boever op de vaste lijst van curatoren.

Beknopt en pragmatisch

Advocura staat voor directe advocatuur. “Ik hou niet van eindeloze, bladzijdenlange conclusies. Daar is niemand bij gebaat. Noch de cliënt die betaalt voor nodeloos werk, noch de magistratuur die dit allemaal moet doornemen en behandelen. Ook voor het imago van justitie in het algemeen en de advocatuur in het bijzonder is dit niet oké. Beknopt en pragmatisch zijn is de boodschap. Veel conflicten kunnen immers met een sterke, kortstondige tussenkomst worden opgelost. 

Bergtop

In het coronajaar 2020 behaalde Hilde het getuigschrift van erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken met aanstellingen door de Ondernemingsrechtbank Gent. “Een bemiddeling vraagt een groot synthese- en onderhandelingsvermogen. Het aangename van bemiddelen is dat je in verschillende stappen tot een oplossing kan komen, terwijl een rechter enkel een vonnis kan uitspreken. Een geslaagde bemiddeling voelt aan als het bereiken van een hoge bergtop. 
Omdat ik een directe relatie met de cliënt belangrijk vind, neem ik zelf de telefoon op als een cliënt het kantoor belt. Dat geeft vertrouwen. En laat dat nu juist de basis zijn voor een kwaliteitsvolle juridische dienstverlening. Bij ondernemingen, maar zeker ook de bij de particulieren en zelfstandigen die komen aankloppen.”

Invordering van facturen

Advocura is niet alleen gespecialiseerd in ondernemingsrecht in het algemeen, maar meer specifiek ook in de bewindvoering en de vereffening van vennootschappen. “Bij een situatie van onbestuurbaarheid stelt de voorzitter van de ondernemingsrechtbank een bewindvoerder aan om het beheer van de vennootschap over te nemen. Vereffeningen kunnen zowel gerechtelijk als minnelijk zijn. Bij het eerste word ik aangesteld bij vonnis, bij het tweede bij notariële akte. Beide behandel ik met de grootste zorg. Ook voor invordering van facturen in opdracht van vennootschappen komen ondernemingen bij mij aankloppen.” 

Hilde De Boever
Brusselsesteenweg 346 C bus 1 | 9090 Melle
hdeboever@advocura.be
www.advocura.be
 

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie