Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Achilles Design creëert samen met jou de wereld van morgen

Achilles Design creëert samen met jou de wereld van morgen

  • 03/11/2023

Bedrijven hebben vaak goede en innovatieve ideeën. Alleen merken ze gaandeweg dat het niet zo eenvoudig is om dat idee verder te ontwikkelen tot een effectief product of concept. Hiervoor kunnen ze dan de hulp inroepen van Achilles Design uit Mechelen. Al bijna dertig jaar creëren, ontwikkelen en lanceren de multidisciplinaire teams van dit bedrijf innovatieve producten en concepten. “Wanneer we een product ontwikkelen is ons uitgangspunt altijd de gebruiker”, zegt Axel Funhoff, CEO van Achilles Design. “Op die manier creëren we oplossingen die gebruiksvriendelijk, duurzaam en futureproof zijn.”

“We brengen goede ideeën naar de markt.”

"Achilles Design is opgericht in 1994 door Jürgen Oskamp en Koen Elsen, twee Belgische product designers die elkaar al leerden kennen tijdens hun studies. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot één van de grootste designbureaus van ons land. 

Achilles Design werkt voor multinationals, kmo’s, maar ook voor start-ups en scale-ups. Je zag ongetwijfeld de fiets die ze ontwierpen voor Eddy Merckx al wel eens rijden, maakte misschien al kennis met de totaal herdachte reiskoffer die ze recent samen met Samsonite ontwikkelden of maakt gebruik van het Collect & Go-concept dat ze voor Colruyt uitdachten. “In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een geïntegreerde onderzoeks- en ontwikkelingsfirma”, vertelt Axel Funhoff. “We zijn – zeker in België – uniek omdat we alle relevante ontwerp- en engineeringsdisciplines combineren onder één dak. Ons team bestaat uit vijfenveertig mensen en is een mix van productontwerpers en ingenieurs, merkontwerpers, serviceontwerpers, innovatie-experts, digitale ontwerpers en softwareontwikkelaars. Hierdoor kunnen we ondernemers begeleiden tijdens het hele traject, vanaf het idee tot op het moment dat het product of concept klaar is voor de effectieve marktlancering.”

Achilles Design creëert samen met jou de wereld van morgen

"Achilles Design ontwierp een fiets voor Eddy Merckx, een totaal herdachte reiskoffer voor Samsonite en het Collect & Go-concept voor Colruyt.”

Innovatief en weldoordacht

"De voornaamste activiteit van Achilles Design is nog steeds productontwikkeling, maar indien nodig en gewenst kan het bedrijf veel meer doen. “60% van onze tijd gaat naar productdesign”, legt Axel Funhoff uit. “Omdat digitale technologie vandaag alomtegenwoordig is, heeft een groot deel van de producten en systemen die we momenteel ontwerpen wel een digitale dimensie. Ook hechten we veel belang aan duurzaamheid. Onze producten moeten bijdragen aan een betere wereld. Maar daarnaast optimaliseren we ook de dienstverlening van bedrijven, houden we ons bezig met branddesign en denken we mee na over innovatieve trajecten binnen bedrijven. Elke opdracht benaderen we met een ruime blik vanuit de relatie tussen product, merk en service. De totaalbeleving van een product door de gebruiker moet zo optimaal mogelijk zijn. Elk product moet daarom innovatief en weldoordacht zijn. We houden er ook steeds rekening mee dat een product moet kunnen evolueren, zodat het up-to-date kan blijven en de doelgroep blijft aanspreken. Met elk nieuw project willen we impact hebben. Bij onze ontwerpen staat daarom de gebruiker altijd centraal. Want dat zorgt voor de beste resultaten en onrechtstreeks ook voor een positieve merkbeleving."

“In België zijn we uniek omdat we alle relevante disciplines combineren onder één dak van concept tot marktlancering.”

Axel Funhoff, CEO Achilles Design

Integrale uitdagingen

"Het doel van Achilles Design is goede ideeën naar de markt brengen en daar slaagt het bedrijf heel goed in. De voorbije jaren vroegen ze meer dan vijftig patenten aan om ontwerpen te beschermen en de design-awards in hun prijzenkast bewijzen dat ook collega-ontwerpers hun projecten naar waarde schatten. “We wonnen onder andere verschillende Red Dot Awards en Henry van de Velde Awards”, weet Axel Funhoff. “Die prijzen motiveren ons vooral om het goede werk verder te zetten. Om steeds nieuwe producten en diensten te bedenken, prototypes te bouwen en uit te testen en de strategie rond die producten of diensten uit te werken. We zijn actief in de industrie, in retail & food, de sport- en lifestyle wereld en in healthcare. Jaarlijks werken we aan een vijftigtal kleinere en grote projecten. Vandaag werken we vooral voor Belgische opdrachtgevers, maar buitenlandse uitdagingen gaan we zeker niet uit de weg. In de toekomst willen we graag nog meer integrale ontwikkelingsuitdagingen aangaan. Projecten waarbij we van start tot finish betrokken zijn en waar we met een wit blad kunnen starten. We kunnen dan nog meer het aspect duurzaamheid in de producten verwerken en met onze ontwerpen positief menselijk consumentengedrag ondersteunen en faciliteren.”

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier
imu - vzw - Altez
Proximus

Artikel uit publicatie