Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • AAROVA 30 jaar: goed gevuld orderboekje voor gelauwerd maatwerkbedrijf

AAROVA 30 jaar: goed gevuld orderboekje voor gelauwerd maatwerkbedrijf

 • 19/06/2023

Meegroeien met de (sociale) economie is een missie waar AAROVA al dertig jaar met glans in slaagt. Het maatwerkbedrijf uit Oudenaarde vond zichzelf na de moeilijke jaren voor de textielindustrie opnieuw uit. Het krijgt daarvoor veel waardering van talrijke klanten en kritische recensenten. 

 

foto
CEO Thierry Snauwaert

 

tekening

Tekst Bart Vancauwenberghe - foto Luc Nimmegeers

Huidig CEO Thierry Snauwaert was er in december 1993 al bij toen AAROVA van start ging. “Aanvankelijk werkten we met 58 mensen, waarvan 52 met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zij verrichtten vooral eenvoudig loonwerk onder deskundige begeleiding voor klanten uit de textielsector. Toen veel productie van textiel naar lageloonlanden verhuisde, hebben we ons aanbod grondig aangepast en verruimd.”

Vier pijlers

Vandaag steunt het maatwerkbedrijf op vier pijlers. “Inwerk is de verzamelnaam voor allerlei arbeid die we in onze eigen ateliers verrichten, zoals confectie, zeefdruk en het maken van staalboeken voor aanbieders van technisch textiel, tapijten en zonwering. Onder uitwerk verstaan we onze ‘enclavewerking’: daarbij gaan groepjes van onze mensen onder begeleiding meedraaien bij onze klanten, bijvoorbeeld voor montage- en verpakkingsactiviteiten. Nog bij klanten verrichten we diverse diensten, zoals poetsen, schilderwerken en eenvoudige kantoorverhuizingen.”

Daarnaast is het maatwerkbedrijf erg actief in de evenementen- en hospitalitysector. “Met AAROVA Events hebben we eigen feestzalen en een aula (uitsluitend voor zakelijke klanten). Onze mensen beschikken over alle vaardigheden om evenementen tot 400 mensen volledig culinair te verzorgen.” 

Met Eat@12 beschikt AAROVA zelfs over een eigen restaurant. “Eat@12 krijgt prachtige kritieken op TripAdvisor: al vijf jaar lang staan we onafgebroken op één als beste restaurant in Oudenaarde voor de middaglunch. In onze bistro in het bedrijvencentrum verkopen we onder meer enkele gerechten uit ons restaurant.” 

Speciaal is ook Pastati, het pastamerk van AAROVA voor de lokale markt. “We hebben dit vorig jaar overgenomen en produceren pasta met een 100% Oost-Vlaamse signatuur: gemaakt van lokale ingrediënten, hier vermalen én gemaakt. We gebruiken de pasta ook regelmatig in Noa Bistro, het restaurant dat wij uitbaten in de gloednieuwe vestiging van Renson in Deinze.”

Gault-Millau bekroonde Pastati recent met de ‘Social Award’, omwille van het groots sociaal engagement en de volledig lokale verankering.

Al vijf jaar lang staat Eat@12 bij TripAdvisor onafgebroken op één als beste restaurant in Oudenaarde voor de middaglunch.”

CEO Thierry Snauwaert

Automatisering

“Onze doelgroepmedewerkers (intussen 330, omkaderd door circa 55 begeleiders en administratieve krachten) renderen niet op dezelfde manier als een reguliere werkkracht”, weet Thierry Snauwaert. “Toch blijven we erin slagen om te voldoen aan de almaar hogere kwaliteitseisen. Dat kan onder meer dankzij automatisering, waardoor we meer mensen met minder mogelijkheden kunnen inzetten. Ondanks de groeiende uitstroom willen we de komende jaren competitief blijven door ook mensen uit de vroegere arbeidszorg bij ons te laten werken en door het statuut van individueel maatwerk.”

Tijdens het eerste weekend van september organiseert AAROVA een opendeurweekend. Er is ook een online quiz, waarbij deelnemers onder meer producten van Pastati kunnen winnen.

AAROVA
Het merk voor uw werk


Aarova vzw | De Bruwaan 85 | 9700 Oudenaarde
Tel: 055 31 13 45 | info@aarova.be
www.aarova.be

 

logo          

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie