Skip to main content
  • Nieuws
  • Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade

Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade

  • 22/03/2019

Voka Vlaams-Brabant vraagt snelle en structurele oplossing

Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant deelt de bezorgdheid van Brussels Airlines en duidt op de herhaaldelijke imagoschade die de nationale luchthaven door de aanhoudende hinder zal ondervinden. “De acties van de luchtverkeersleiders hebben grote rechtstreekse gevolgen voor de bedrijven op de luchthaven, maar ook indirecte gevolgen voor ondernemingen wiens werking afhangt van de luchthaven”, stelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “We roepen alle partijen op om snel tot een structurele oplossing te komen om zo de continuïteit van het luchtverkeer te garanderen.”

De acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol, houden vooralsnog aan. Door de grote vertragingen besliste Brussels Airlines inmiddels om een tiental vluchten uit de planning van donderdagnamiddag te schrappen. Voor andere vluchten kan de vertraging oplopen tot wel 2.30 uur. Zowel passagiers- als cargovluchten worden door de acties getroffen. Brussels Airlines riep eerder deze week al op om snel tot een structurele oplossing te komen.

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant deelt de bezorgdheid van Brussels Airlines en duidt op de herhaaldelijke imagoschade die de nationale luchthaven door de aanhoudende hinder zal ondervinden. Zowel passagiers als logistieke ondernemingen dreigen Brussels Airport te zullen mijden wegens de onzekerheid over hun geplande vluchten. Voor de tweede grootste economische motor van ons land is dit een nefaste situatie die zo snel mogelijk structureel dient te worden uitgeklaard.

We roepen dan ook op tot bewustzijn, redelijkheid en een constructieve houding van de vakbonden. “De luchtverkeersleiders bekleden een strategische functie in de luchtvaartketen en hun acties hebben dan ook grote rechtstreekse gevolgen voor de bedrijven op de luchthaven, maar ook indirecte gevolgen voor ondernemingen wiens werking afhangt van de luchthaven”, stelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “We roepen alle partijen op om snel tot een structurele oplossing te komen om zo de continuïteit van het luchtverkeer te garanderen.”

Meer informatie?
Robin Goossens Woordvoerder – Adviseur Belangenbehartiging
+32 477 40 36 46
​​​​​​​robin.goossens@voka.be

Proximus