Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Health Community Congres "Meer waarde - Integraal en preventief samenwerken"

Health Community Congres "Meer waarde - Integraal en preventief samenwerken"

  • 30/09/2022

Op woensdag 28 september verzamelden zo'n 260 deelnemers te Londerzeel voor het jaarlijks congres "Meer waarde - Integraal en preventief samenwerken" van Voka Health Community.

Voka Health Community benadrukte op haar jaarlijks congres de kansen die een sterkere focus op preventieve gezondheidszorg biedt voor de hele samenleving. Als minder Vlamingen ziek worden, wint iedereen: werknemers, werkgevers, zorgbedrijven, kennisinstellingen en de overheidsbegrotingen. België spendeert vandaag amper 2% van het gezondheidsbudget aan preventie. Daarom roept Voka op om dat budget op te trekken tot minstens 5% van het gezondheidsbudget en dat preventie doelgericht wordt ingezet en opgevolgd. Nood aan meer integratie, vraagt ook een aangepast financieringsmodel.

“We geven elk jaar miljarden uit aan ziekten die we mits een betere preventie kunnen voorkomen. De beste investering die we kunnen doen als samenleving is dan ook sterker te focussen op preventie. Een goede gezondheid gaat gepaard met meer kans op werk en met meer levensgeluk. Minder zieke medewerkers leiden tot productievere bedrijven. Meer ruimte voor zorginnovatie geeft onze zorgorganisaties en kennisinstellingen vleugels. Om duurzame groei mogelijk te maken in de zorg is een verhoging van het preventiebudget een noodzakelijke voorwaarde”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Download de masterpresentatie.

Lees het volledige Voka-persbericht naar aanleiding van het congres van Voka Health Community.

Ontdek hier de visie van onze toekomstdenkers.

Fotoverslag

Fotoverslag

Aftermovie Voka Health Community - Congres 2022

Met de steun van:

De partners

Contactpersoon

Joke Van Driessche

Community Manager Voka Health Community

imu - vzw - obd 1
imu - VZW - Maattwerk