Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 8 startende bedrijven uit het Vokanetwerk ontvangen Vlaamse steun

8 startende bedrijven uit het Vokanetwerk ontvangen Vlaamse steun

  • 04/07/2023

Verschillende startende bedrijven ontvangen innovatiesteun van VLAIO, het agentschap innoveren en ondernemen. Acht bedrijven zijn door Voka intensief begeleid bij het indienen van hun dossier. De bedrijven ontvangen elk 50.000 euro steun waarmee ze hun bedrijf verder kunnen uitbouwen en zich professioneel kunnen laten bijstaan. De 8 bedrijven die via Voka succesvol een dossier indienden: FAAST, Artefakt, Sempl, Koqoon, Mappalink, Circulife, Op Kindermaat en Re-Harvest.

“Voka begeleidt via Bryo al meer dan 15 jaar startende ondernemers die hun droom willen waarmaken. Elk jaar opnieuw dienen zich tientallen enthousiaste nieuwe ondernemers aan. De juiste begeleiding en een financieel duwtje in de rug zijn cruciaal om te slagen. We zijn dan ook blij dat in heel Vlaanderen 86 innovatieve starters 50.000 euro steun ontvangen van VLAIO, waarvan 8 bedrijven uit het Vokanetwerk”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Het is van belang dat wie een zaak opstart zich goed laat begeleiden om zo de kansen op succes te maximaliseren. Die begeleiding kan verschillende vormen aannemen. Voka ontwikkelde het Bryo-traject, waarbij starters begeleiding op maat krijgen bij alles wat met een startende onderneming komt kijken.

Vorig jaar daalde voor het eerst in 10 jaar tijd het aantal nieuwe starters in ons land. Om terug aan te knopen met groeicijfers is meer maatschappelijke aandacht voor ondernemerschap nodig. Ook voor bestaande ondernemingen is een belangrijke taak weggelegd om starters op te nemen in hun bedrijfsecosysteem.

Financiële impulsen en ondersteuning vanuit de overheid zijn cruciaal om startende ondernemingen tot volle wasdom te laten komen. De financiële ondersteuning die VLAIO toekent aan 86 Vlaamse starters heeft een potentiële positieve economische impact van 400 miljoen euro. Daarnaast zorgen succesvolle starters voor bijkomende werkgelegenheid. Tot slot zijn startende bedrijven de katalysatoren van innovaties die later hun weg vinden naar de gevestigde bedrijven en de rest van de samenleving.

Contactpersonen

Jolein Van Eyck

adviseur starters en lerende netwerken fashion

Margit Wuyts

Startersadviseur

Guido Frederiks

Adviseur startersfinanciering & snelle groei

Ontdek ons starterstraject

Bryo, de starterwerking van Voka Antwerpen-Waasland

AW_Welt_6stappenplan