Skip to main content
  • Nieuws
  • 750 studenten laten zich inspireren tijdens JUMP

750 studenten laten zich inspireren tijdens JUMP

  • 05/04/2017

JUMP

Voor de derde keer organiseerde Voka West-Vlaanderen op woensdag 29 maart een heus JUMP jongerenseminar, waarbij studenten tussen 17 en 22 geïnspireerd werden rond ondernemerschap.

En of het een succes was! Maar liefst 750 studenten uit de hele provincie en uit allerlei studierichtingen verzamelden in Kortrijk Xpo voor een goed gevuld namiddagprogramma. Motivatiecoach Carl Van de Velde stimuleerde de jongeren tijdens zijn motivatieseminarie om ondernemend te zijn, maar vooral ook om te dromen, te durven en door te zetten.

Astrid De Clerck en Evy De Bruyker, samen team Jong Ondernemen bij Voka West-Vlaanderen, organiseerden het event met een duidelijke visie. “De studenten zijn onze toekomst, daar kunnen we niet omheen. Het is onze taak om die studenten warm te maken voor ondernemerschap en om ze ook verder te inspireren. Niet alle studenten hoeven ondernemer te worden natuurlijk, maar ook van sterke medewerkers wordt ondernemerschap verwacht.”

“Het was ook super om te ervaren hoe verschillende stakeholders in de bres springen om jong ondernemerschap bij studenten te stimuleren. Hogescholen en universiteiten schaarden zich achter het event en hielpen het bekendmaken bij hun studenten. Maar ook Actie voor Starters en de initiatieven SPEK en TURBO, projecten van de steden Kortrijk en Brugge en eventpartner Accent hielpen mee organiseren.”

Er gebeurde ook een bevraging bij de aanwezige studenten en de resultaten daarvan stemmen zeker tot optimisme. 70% van de studenten denkt erover om in de toekomst een bedrijf te starten en 90% zou JUMP aanraden bij hun vrienden. “Het is fantastisch om te zien en te voelen hoe aanstekelijk het enthousiasme bij die jonge gasten werkt.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste JUMP-weetjes en -events via de JUMP-Facebookpagina!