Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

75 jaar De Zigeuner

  • 02/10/2023

Autocars De Zigeuner uit Diepenbeek bestaat dit jaar 75 jaar. Hubert Vanheusden droomde er als kind al van om met bussen door Europa te rijden.

De Zigeuner


Hij kocht zijn eerste tweedehandsbus in 1948. Tussen 2 reizen door reed zijn vrouw naar Antwerpen met schone kleren. Jij bent net een zigeuner, zei ze lachend. Zo kwam het autocarbedrijf aan zijn naam. Hun zonen Rik, Paul en Jan kregen de busmicrobe met de pap ingelepeld. Voor hun 21e verjaardag kregen ze elk een touringcar cadeau. In 1981 namen zij het bedrijf over. Om de bussen het hele jaar rond te laten rijden, richtten ze een reisbureau op met eigen busreizen van de Noordkaap tot Griekenland. In 1987 introduceerden ze de eerste rookvrije bus. Vandaag rijden er een 90-tal bussen van De Zigeuner rond. Het nieuwste exemplaar vervoegde de vloot begin september. Oprichter Hubert zou trots geweest zijn!

www.dezigeuner.be

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie